fredag, maj 22, 2009

Vikten av att rösta

Oavsett om det är 5% eller 95% av de röstberättigade som deltar i EU-parlamentsvalet så kommer när valet är över 18 personer att representera Sverige i parlamentet de kommande fem åren. Då kan man ställa sig frågan om det är värt att rösta och speciellt om man är motståndare eller kritiskt till EU? Många kritiker resonerar som så att detta val vill de inte delta i eftersom man en gång röstade Nej till Unionen.

Men folkomröstningen var för 15 år sedan och den förlorade vi vilket innebär att Sverige är en del av EU. Därför får vi göra det bästa av situationen och arbeta aktivt i parlamentet med kritiska ögon och öron. Så mitt svar är att det är ännu viktigare att rösta om man är EU-kritisk för om inte du röstar så kommer någon annan indirekt att göra det åt dig och det innebär att vi kan t ex ha en folkpartist för mycket i parlamentet. Folkpartiets ledare Jan Björklund vill ju helst att alla kritiker stannar hemma från valet för det innebär att hans folkparti kommer bli större där nere och då blir det ännu fler nickedockor i parlamentet som säger Ja till allt som EU kommer på. Är det verkligen det du som kritiker vill?

Därför stäm i bäcken och gör din röst hörd. Din röst är lika mycket värd som Jan Björklunds och låt oss tillsammans sätta käppar i hjulet för Folkpartiet och alla andra som vill att vår kritiska röst ska tystna. Rösta på Vänsterpartiet.

Inga kommentarer: