torsdag, maj 21, 2009

En lyckad marknadsdag för Vänsterpartiet

I ett strålande solsken genomfördes i dag Allsbodagen med sin marknad i Broakulla. Här fanns knallar av skilda slag alltifrån sådana som sålde marknadsgodis till föreningar som på olika sätt försökte stärka sin kassa. Att det är val snart märktes när vi i Vänsterpartiet hade våra kollegor från andra partier på plats som Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna.

Vi började vårt arbete klockan 10 då jag och Daniel Miletic riggade upp vår plats med vårt material, märken, affischer och så Gun Mällbergs egensydda minikassar som vi sålde till förmån för organisationen Ecpat som arbetar att ge gatubarnen ett värdigt liv och mot Barnsexhandeln. Jag tycker nog att vi hade bra med besökare hos oss under dagen där vi förutom att vi fick sålt samtliga 14 minikassar även fick ut vårt material och även sålde några knappar.
Gun Mällberg kom till oss vid 11.30 tiden här tillsammans med Daniel Miletic

Resultatet av vår försäljning av minikassarna blev 390 kr och dessa pengar kommer jag och ordförande Mikael Nilsson överlämna till Emmaboda kyrkas insamling den 31 maj till förmån för Ecpat.Gun Mällberg säljer minikassar för fullt.

På eftermiddagen anslöt Lise Kroer till oss. Här syns hon till vänster tillsammans med en av våra tidigare medlemmar Jennie Hansson som numera bor i Ljungby tillsammans med Janne Karlsson och barnen Miranda och Vendela.


Kent Mällberg ser ut att ha långtråkigt men det kan jag försäkra att det hade han inte. Däremot hade han nog tankarna på sin gräsmatta som behöver klippas innan regnet som ev. kommer i morgon.


Vi fick på eftermiddagen besök av Emma Åhlander-Hansson (m) som förövrigt sitter i samma Bildningsnämnd som mig. Jag måste säga hon är en väldigt trevlig person trots hennes blåa tillhörighet. Men vi brukar när vi träffas munhuggas friskt och med glimten i ögat. Jag fick en present av henne och det var moderatkvinnornas EU- kokbok. Här finns goda matrecept från de 27 medlemsländerna kryddad med besk modetatpolitik. När jag skulle hitta vilket recept som Sverige hade bidragit med så blev jag full av skratt när jag såg att det var Wallenbergare. Vet inte om det var lite ironi bakom det valet eller om vill blidka sin väljargrupp bland Wallenbergarna och dess likar. Jag tackar Emma för denna present. Hon fick av mig vår trevliga "kvällstidning" att läsa.

Sammanfattningsvis var det en lyckad och trevlig dag i Broakulla som ger oss bra skjuts mot ett bra parlamentsval för Vänsterpartiet.


Här kommer lite bonusbilder från marknaden.
BH-tanten från Järvsö var på plats
En del av hennes utbud

Peter Karlsson stod iförd en vacker Tumbahjälm vid marknadens arrangörer Broakulla Samhällsförenings lotteriplats.

3 kommentarer:

Birgitta Axelsson Edström sa...

Jag tycker att ni i Emmaboda är så himla duktiga på att jobba och synas i media. Fortsätt så! Jag önskar att vi hade lika hög aktivitetsgrad hos oss. Har ni något hemligt knep??? ;-)

Nicke Grozdanovski sa...

Tack Birgitta för de berömande orden. Vi är en aktiv förening som älskar kampanjer och få ut vår politik. Vi är inte så många därför är det extra viktigt att arbeta hårt för att driva våra frågor.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Rätt tänkt, Nicke. Vi är alldeles för bortskämda hos oss. Men i morgon hoppas jag att vi är ute på stan och både syns och hörs!