torsdag, maj 14, 2009

Inget trendbrott på Strandvallen

I går spelades åttondelsfinalen i Svenska cupen och för Hammarbys del var det bortamatch mot superettalaget Mjällby AIF som gällde. Mjällby som leder superettan visade sig vara alltför starka för ett Hammarby utan större självförtroende. 4-2 skrevs blekingarnas slutresultatet till efter 3-0 i paus.

Mjällby fick en smakstart av matchen då man redan efter 13 minuter tog ledningen efter en inkastvariant som ställde Hammarbyiterna. Ett långt inkast som nickskarvades av en Mjällbyspelare till Adam Berner som drog bollen i mål efter ett fint volleyskott. Fyra minuter senare kom 2-0 och det efter en kontring som Markus Ekenberg förvaltar på bästa sätt sett från Mjällby ögon. Det var inte den starten som ett stukat Bajen ville ha utan nu var det återigen dags att jaga för att komma ifatt. Hammarby hade mycket boll man hade förtvivlat svårt att skapa några farligheter. Inte blev det bättre i den 33 minuten då Erton Fejzullahu satte 3-0 på straff. Detta blev också halvtidsresultatet

Inför andra halvlek bytte tränare Tony Gustavsson nya fräscha spelare. Mikkel Jensen och Fredrik Söderström kommer in och Carlos Geate och Nathan Paulse går av. Nu gällde att satsa framåt och försöka vända matchen. Man gjorde verkligen ett försök men målen uteblev fram till 63 minuten då äntligen Charlie Davies kommer loss och frigör sig och chippar bollen till vänster om målvakten. 3-1 och hoppets låga tändes. Nu var det Bajen för hela slanten och det var vår offensiv mot Mjällbys täta mur. Men Hammarby kom ännu närmare i den 73 minuten då Fredrik Söderström kommer runt på högerkanten och slår ett inspel som Louay Chanko möter upp sätter bollen i mål. 3-2 och nu var det verkligen match igen. Hammarby tryckte på med allt vi hade och hade en del lägen för att nå den viktiga 3-3 målet men klockan tickade på mot 90 minuter och för att helt döda matchen gör David Löfquist 4-2 i andra övertidsminuten.

Hammarby har aldrig vunnit svenska cupen och kommer inte göra det i år heller. Men jag känner spontant att det är serien vi ska prioritera och att vi inte har så bred trupp att vi kan hålla att spela cup också. Nu gäller det att samla ihop styrkorna och försöka vända den negativa trenden i allsvenskan. Här näst är det Malmö FF som gäller på Söderstadion på söndag eftermiddag. Vi får innerligt hoppas på en seger i den matchen för ett Bajen i stort poängbehov.