fredag, maj 15, 2009

Första skymten av sommarnatten

Så här i mitten av maj så kan man skönja det som ligger framför oss. Sommar och de ljusa sommarnätterna som är så vackra och romantiska. I går natt var den första natten då det inte blir riktigt natt här i Emmaboda. Solen når aldrig 15 grader under horisonten och det innebär att solens ljus skymtar över horisonten i nordväst, norr, nordöst allteftersom natten fortgår. Denna tid blir kortare och kortare och ljusare fram till midsommar lite mer om än en månad. I går torsdag gick solen ner 21.03 här i Emmaboda och går upp 4,38 i dag fredag morgon.
Emmaboda, bilden är tagen 23.05
Vy mot nordväst. Klockan 23.10


Riksväg 28 strax norr om Emmaboda med riktning norrut. Kl. 23.26Vy mot Nordöst, man kan skymta solens strålar svagt, Algutsboda Kl, 01.40

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Vänta bara, om knappt en månad hoppas jag kunna traska omkring under ÄKTA midnattssol (med andra ord vara norr om Polcirkeln)! Men det är härligt att de ljusa sommarnätterna är på väg även till våra sydligare nejder!

Nicke Grozdanovski sa...

Då förväntar jag mig bilder från midnattsolens land :-)

Björn Nilsson sa...

Det fiffiga är att det är det inte är någon skillnad på natt och dag vilket ger utrymme för bluffar. Men nog skall jag väl kunna prestera någon bild av solen i norr över Torne träsk om hårdvara och mjukvara och annan vara inte bråkar med mig!