måndag, maj 11, 2009

Veckans lag

Denna vecka delas utmärkelsen mellan två lag som vann var sin final. Den ena vann Guld för första gången medan den andra försvarade sitt från i fjol.

I lördags kväll avgjordes handbollens SM-final då Alingsås mötte GUIF från Eskilstuna. Ingen av lagen hade någonsin vunnit något guld innan. Det blev en spännande final mellan två hungriga lag som Alingsås tillslut vann med 29-26. Därmed fick Alingsås sin första titel. Segern var rättvis då Alingsås var det något bättre och starkare laget under matchen. Att vinna sitt första SM-guld någonsin är stort så det är ingen tvekan att Alingsås HK är ett av veckans två lag.

Det andra är Rysslands hockeylandslag som i går vann sin andra raka VM-guld när man finalslog Kanada med 2-1. Det var de två bästa lagen som möttes i finalen som blev en spännande historia. Ryssarna visade under turneringen upp ett stort fantasirik anfallspel som påminde om fornstora dagar. Men i finalen visade ryska laget även upp ett strålande försvarspel som stängde matchen för Kanadensarna som hade svårt att tränga igenom den ryska muren. Detta var Rysslands tredje guld som självständig nation och vi är i början på en ny storhetsperiod för rysk hockey.

Veckans lag: V 19: Alingsås HK, Rysslands ishockeylandslaget

Inga kommentarer: