lördag, maj 23, 2009

Tre poängen lyste med sin frånvaro

Omgång 10 av Socialist och Bajares tipsmästerksap är avgjord och det innebär att 1/3-del av serien och mästerskapet nu är genomförd. Vi är alltså fem tippare som försöker tippa rätt resultat i varje allsvensk omgång. I varje omgång som innehåller åtta matcher tippas det tillsammans av oss fem 35 resultatförsök. Rätt prickad resultat ger tre poäng och rätt tecken ger en poäng. Nu inträffade det unika i denna omgång att ingen av oss fem lyckades få in rätt resultat och det är faktiskt ganska svårslaget att ingen av oss fem lyckades pricka in rätt resultat på omgångens åttamatcher. Det innebar att det blev en poängfattig omgång men ändå väldigt jämn med tre tippare på fyra poäng.

Jag lyckades för andra omgången i rad vinna en omgång då jag fick fem nya fräscha poäng. I den jämna tabellen är varje poäng viktig eftersom det är ett riktigt getingbo bakom suveräne Andreas Gustavsson. De matcher jag lyckades pricka in rätt tecken var Malmö- Örebro, Brommapojkarna- Hammarby, Trelleborg- Djurgården, Kalmar- Örgryte och AIK- Elfsborg.
Fem poäng innebär att jag går upp på andraplatsen sammanlagt dock samma poäng som Mattias men eftersom jag har fler treor så ligger jag före honom med 48 poäng.

Tre tippare fick fyra poäng och det var Andreas Gustavsson, Mats Arbring och Daniel Grozdanovski.

Vi börjar med Andreas som alltså leder fortfarande överlägset och vi andra har ingen förmåga hittills att knappa in på honom utan han kan tämligen obekymrad hålla undan. De fyra poängen han fick in var i matcherna Trelleborg- Djurgården, Kalmar- Örgryte, AIK- Elfsborg och GAIS- Göteborg. Fyra poäng ger sammanlagt 67 poäng och 19 poängsledning nu.

Mats Arbring fick in följande rätt tecken. Brommapojkarna- Hammarby, Kalmar- Örgryte, AIK-Elfsborg och GAIS- Göteborg. Det ger honom sammanlagt 34 poäng och sista plats. Men han kommer säkert igen.

Daniel Grozdanovski fick in följande tecken. Brommapojkarna- Hammarby, Trelleborg- Djurgården, Kalmar- Örgryte och AIK- Elfsborg. Fyra poäng ger sammanlagt 44 poäng och han ligger på en fjärde plats och skuggar mig och Mattias fyra poäng bakom.

Mattias Karlsson hade ingen lyckad omgång då han kom sist i omgången med tre poäng och dessutom tappade sin andraplats, dock samma poäng som tvåan. Men han ger säkert inte upp utan kommer liksom de andra fyra kämpa vidare. Än är det långt kvar innan vi är i mål. De tre matcherna han prickade in var Kalmar- Örgryte, AIK- Elfsborg och GAIS- Göteborg. Sammanlagt 48poäng.

Här kommer tabellerna som gäller först omgång tio och sedan sammanlagt. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng.

Nicke Grozdanovski 10, 0, 5, 5p
Andreas Gustavsson 10,0,4, 4p
Mats Arbring 10,0, 4, 4p
Daniel Grozdanovski 10, 0, 4, 4p
Mattias Karlsson 10, 0, 3, 3p

Andreas Gustavsson 10, 12, 31, 67p
--------------------------------------
Nicke Grozdanovski 10, 8, 24 48p
Mattias Karlsson 10, 6, 30 48p
Daniel Grozdanovski 10, 4, 32, 44p
Mats Arbring 10 4, 22, 34p

Inga kommentarer: