fredag, maj 08, 2009

Johansfors kämpaglöd räckte inte hela vägen
















Några av de ca 250 som såg derbyt



Kvällens kommunderby i Emmabodasexan lockade rekordpublik då ca 250 personer betalade entré. Det blev en tät historia där tyvärr Vissefjärda drog det längsta strået. Johansfors hade en del spelare borta inför matchen då Peter Fagerström, Dennis Randewall, Andreas Johansson och Adam Wellrup inte var tillgängliga pga skador och sjukdomar. Men de som var ombytta gjorde en hyfsad bra match där man kämpade och slet hela matchen men tyvärr räckte man inte till. Det blev en förlust med 1-3 efter 1-1 i halvtid. Johansfors mål gjordes av Peter Andersson på straff.

Matchen inleddes bäst av Vissefjärda som tog tag i taktpinnen direkt. Man utnyttjade detta övertag genom att ta ledingen efter ca 10 minuter. Målskytt blev Andreas Lennartsson som snappade upp bollen efter ett missförstånd i JIF:s försvaret och satte den otagbart bakom en för övrigt alldeles utmärkt spelande Axel Karlsson i målet. Efter det tyckte jag spelet jämnade ut sig och Johansfors arbetade sig in i matchen. Man skapade en del chanser b la ett jätteläge som Vissefjärdas målvakt Johan Weidner gör en fantastisk räddning på. Men kvitteringen skulle komma och det på en straff då Henrik Svenssons tröja var ett hett eftertraktad byte för en Vissefjärda spelare. Domaren tvekade inte utan blåste straff. Peter Andersson klev fram och förvaltade den på bästa sätt. Fanns efter det några smålägen till som inte resulterade in några direkta farligheter för Johansfors. Men trots det var man i allra högsta grad med i matchen efter första halvlek.

Andra halvlek började avvaktande och matchen stod och vägde och då blåste domaren på nytt straff. Denna gång för Vissefjärda efter att bollen tagit Clas Fredrikssons hand. Straffen blev till mål när Jonas Svensson säkert satte bollen i nätet. Det var målet som avgjorde matchen trots att det var lite mer än en halvtimme kvar att spela. Vissefjärda fick matchen precis där man ville ha den och man kontrollerade matchen på ett skickligt sätt. Johansfors försökte men det blev rätt så panikartat spel där inte passningarna satt. Hade det inte varit för Axel i målet som gjorde en stormatch så hade bortalaget avgjort nu. Men tack vare honom hade Johansfors fortfarande chansen att få med sig en poäng från drabbningen. Visst fick man sina lägen men Weidner i bortamålet var bra och tog bollarna när de hettade till framför hans mål. Matchen avgjordes definitivt med några minuter kvar då Henrik Martinsson via stolproten skickade sitt Vissefjärda till en 3-1 seger.














Johansfors i vita tröjor skapade några möjligheter på slutet utan att få in bollen i mål.

















I det stora hela var det en rättvis Vissefjärda seger. Man var något bättre än oss men jag tycker ändå att JIF gör en någorlunda bra match. Man var lite uddlösa framåt och förmådde inte skapa ett längre tryck mot Vissefjärda målet när man jagade 2-2 målet. Axel Karlsson var bästa spelaren i Johansfors då han gjorde ett par svettiga räddningar och var chanslös vid de tre målen. Nu är det fem poäng upp till serieledarna Vissefjärda och vi måste börja vinna matcher igen om drömmen om seriesegern ska leva vidare.

För Bodabruk blev de både en positiv och en mycket negativ kväll. Först de positiva då man tog sin andra poäng efter en fin andra halvlek hemma mot Kosta. 4-4 slutade matchen efter 1-3 ledning för Kosta. Men matchen slutade mycket tråkigt då en Bodabrukspelare efter en dispyt skallade en Kosta spelare medvetslös. Både ambulans och polis kallades till Bruksvallen. Händelsen är polisanmäld.

Övriga matcher denna omgång:
S:t Sigfrid- Lenhovda 1-1
Örsjö- Alsjöholm 0-5
Skruv- Flygsfors/Gadderås 1-1


Aktuell Tabell

2 kommentarer:

Simon sa...

Hej Nicke kul med all publik som var på matchen. Tycker nog bara att det var Axel och Henrik Ahlström som kan kvittera ut ett godkänt betyg igår. men nya tag på tisdag då är det 3 friska poäng som gäller.

Johan Magnusson sa...

Är du helt vilsen? /Johan Magnusson