onsdag, maj 20, 2009

Chankos fullträff gjorde honom till derbyhjälte

I motgångens stund kan man knyta händerna i fickan och visa att man kan vända en kris till något positivt. Tabelläget har varit allt annat än bra för Hammarby och spelet har inte gett utdelning. Som inte detta vore nog så ligger Bajen risigt till ekonomiskt och det har inneburit att ordföranden Jan Friedman hoppat av och fotbollschefen Lasse Eriksson i tisdags fick veta att han kommer att sägas upp på grund av det ekonomiska krisläget. Som om inte detta heller var nog så kom beslutet i förrgår från fotbollens disciplinnämnd att Bajens bästa målskytt Charlie Davies blivit avstängd fem matcher efter sin fula armbåge i Örebro matchen här om veckan. Även Nathan Paulse är avstängd och sen kan man lägga till några skador så förstår alla att detta är inget optimalt läge.

Men i krisens stund har Hammarby spelarna visat prov på ett stort hjärta och klubbkänsla. Först kom den underbara segern mot Malmö i söndags hemma på Söderstadion och i dag kom så andra raka segern då Brommapojkarna betvingades i kvällens derby med samma siffror som i söndags nämligen 1-0. Målet som gjordes av Louay Chanko i den 82 minuten var ett vackert mål där Bajensamban gjorde skäl för sitt namn där Simon Helg och Freddy Söderberg stod för det vackra förarbetet. Chanko sköt ett lågt distinkt skott som Brommapojkarnas målvakt inte hade en chans på.

Matchen var jämn och båda lagen visade upp en stor kämpaglöd på den tungsprunga Grimsta IP. Inget av lagen ville vika ner sig i en match nästan helt utan skönspel. Hammarby var det spelfördelande laget i första halvlek och höll spelet uppe utan att för den skull skapa några jättelägen. Freddy Söderberg som fick starta hade ett fantastiskt läge i inledningen där Brommapojkarnas målvakt gör en kanonräddning. Även Kristoffer Björklund i Bajen målet fick visa upp sig från sin bästa sida och gjorde ett par avgörande räddningar. Men målöst blev det efter första halvlek.

Mer om matchen i morgon.


IF BROMMAPOJKARNA- HAMMARBY IF
0-1 (0-0)


0-1 Louay Chanko (82)

Varningar:
Brommapojkarna: Sinan Ayranci
Hammarby: Christian Traoré, Fredrik Söderström, Mikkel Jensen


Domare: Åke Andreasson, Stenungsund.
Publik: 4 834

Inga kommentarer: