tisdag, september 20, 2011

Ulla Andersson kommenterar budgeten

Regeringen tar inte ansvar för att skapa några nya jobb. Istället för miljarder till sänkt krogmoms borde pengarna läggas på jobb i välfärden.

- Alliansregeringen har ägnat de senaste åren åt att dränera samhällets gemensamma kassa genom omfattande skattesänkningar och man fortsätter på samma linje. I ett läge då vi har massarbetslöshet, och en stigande sådan, väljer regeringen att skänka bort 5,4 miljarder i sänkt krogmoms. Inga nya jobb skapas. Det är raka motsatsen till att ta ansvar, säger Ulla Andersson ekonomisk-politisk talesperson för Vänsterpartiet, i en kommentar till regeringens budgetproposition.

I Vänsterpartiets budget ligger satsningarna på jobb i välfärden. De 5,4 miljarder som regeringen lägger på krogmomsen går istället till en större generationsväxling i arbetslivet.

- Vänsterpartiet presenterar istället ett alternativ: en storsatsning på jobb för ungdomar. Det behövs en generationsväxling i arbetslivet, särskilt i äldreomsorgen. Satsningen motsvarar regeringens 5,4 miljarder och möjliggör för 25 000 nya arbetstillfällen i välfärdssektorn. Regeringen pratar om arbetslinjen. Vi skapar jobb.

- Vi vill att Sverige ska vara ett samhälle till för alla - ett välfärdssamhälle. Och vårt budgetförslag kommer att genomsyras av denna ambition. Investeringar i nya jobb och ökad kvalitet i vård, skola och omsorg står i centrum, avslutar Ulla Andersson

Inga kommentarer: