tisdag, september 06, 2011

Lars Ohly bestört över SF:s invit

Villy Sövndal, partiledare för Vänsterpartiets danska systerparti, Socialistisk Folkeparti, har sträckt ut en hand till Dansk Folkeparti. Lars Ohly kommenterar:

- När jag läste detta i Jyllandsposten reagerade jag med bestörtning. Inviten bidrar både till att göra Dansk Folkeparti rumsrent och att förespegla väljarna att det går att samarbeta med ett sådant parti om andra frågor än migration och integration. Detta spelar bara rasisterna i händerna, säger Lars Ohly.

- När den socialistiska vänstern förirrar sig i taktiska valfunderingar har rasisterna redan vunnit poäng. Det finns partier som vi aldrig någonsin ska bidra till att legitimera och aldrig någonsin ska samarbeta med. Sverigedemokraterna är ett sådant parti, Dansk Folkeparti ett annat.

- Vi i Vänsterpartiet hoppas att Socialistisk Folkeparti drar tillbaka sin utsträckta hand och istället verkar för en politik med utgångspunkt i alla människors lika värde, och en human och rättssäker flyktingpolitik i hela Norden, säger Lars Ohly.

Inga kommentarer: