söndag, september 04, 2011

Polyhymnia bjöd på en rytmisk och färgstark kväll

Det blev en kväll i härliga toner och färger när Polyhymnia spelade i Åfors Folkets hus i gårkväll. Polyhymnia spelar musik från renässansen, dvs musik från 14-, 15,- och 1600-talet, och det var medryckande som det ca 70-talet i publiken tyckte om.

Mellan visorna berättade Willi Österberg om olika instrument som de använder b la krumhorn, gemshorn och serptent. Konserten var också premiär för gruppens nya tidstypiska klädsel som Willi hade sytt på egen hand. Kläderna var otroligt vackra och färglada som bidrog till konsertens helhet och den stämningsfulla atmosfären som gruppen skapade. Sen fick dem som ville pröva på att ta några renässantiska dansteg som Willi visade oss och det blev en lång rad av dansanta människor.

Det fantastisk roligt att så många som 70 personer kom till Åfors Folkets Hus denna lördagskväll. Man blir alltid glad när det kommer besökare till våra arrangemang i Åfors. Det gör att vi blir ännu mer sporrade att  arrangera och vi har en spännande höst framför oss. Efter konserten fanns de möjlighet att köpa fika och det var många som passade på att få sig en kopp kaffe och en fralla.

Slutligen vill jag tacka till alla som besökte oss i går ett stort tack till Polyhymnia för en fantastisk bra spelning men härliga och rytmiska toner från förr. Jag hälsar alla hjärtligt välkomna tillbaka.



















Polyhymnia

Inga kommentarer: