måndag, september 26, 2011

Emmaboda kommun får LSS pengar

Nu är det klart att Emmaboda kommun får 5,8 miljoner kronor i ersättning av Försäkringskassan för ett flera år gammalt LSS-ärende. Av de 5,8 miljonerna går 4,4 miljoner till bildningsnämnden och 1,4 miljoner till socialnämnden. Det kan man läsa om i Barometern.

– Det är pengar som är mycket välkomna. Vi har väntat på dem länge och nu kom de i ett perfekt läge, säger Emmaboda kommuns ekonomichef Jan Demerud.

Det är verkligen en skänk från ovan som gör att man kan täppa till underskottet från The Glas Factory och ändå har pengar över till budgeten. Men nu gäller fortfarande att kommunledningen och ansvariga blir ödmjuka inför framtiden av Glasmuseet. För detta är ett engångsbelopp som inte återkommer. Fast skillnaden mot i år är att man nästa år kan arbeta på hela årsbasis istället för halva som var fallet i år eftersom The Glass Factory invigdes den 19 juni. 

Detta LSS ärende var då och då uppe när jag satt i Bildningsnämnden under förra mandatperioden och det var då högst osäkert om vi skulle få ersättnng eller inte. Det är bra att denna fråga har fått sin lösning nu och jag förutsätter att bildningsnämnden använder dessa pengar på ett klokt och ansvarsfullt sätt. 

Inga kommentarer: