lördag, september 17, 2011

Tung förlust mot Konga

Två psykologiska tunga mål avgjorde matchen mellan Konga och Johansfors och det var tyvärr Konga som avgick med segern. Redan i den sjätte minuten kommer ett inlägg från hemmalaget som skarvas in av Christopher Plikas i den bortre stolpen otagbart för Axel Karlsson i JIF målet. Det var inte den start som vi villa ha mot ett hemmastarkt Konga. Men Johansfors kämpade men hade inte riktigt någon medicin att komma igenom ett blytungt Kongaförsvar som åt upp alla försök till anfallspel från Johansfors sida. Även Johansfors hade ett bra försvarspel och Konga kom heller inte till några större farligheter men eftersom de ledde med 1-0 så var de ändå de som satt i förarsätet. Två tunga skott är att noteras för vardera laget. Först Zoran Cipra som sköt ett bra skott tätt över Konga målet sen några minuter senare sköt en Kongaspelare ett tungt skott som även den gick några millimeter över.

Andra halvlek blev spännande men tyvärr inleddes den med ett psykologiskt tungt mål i baken för JIF. Detta efter ett snabb Kongaomställning där vi inte hänger med i tempot rullar de upp JIF:s försvar och bollen hamnar till slut hos Tony Nilsson som inte gör något misstag utan gör 2-0 och uppförsbacken blir ännu större för oss. Matchbilden i andra är ungerfär detsamma som i första där Johansfors har svårigheter att tränga igenom Kongas försvar. Men JIF gör en bättre halvlek men det är långt mellan lagdelarna och därför blev inte den nödvändiga desperationen tillräckligt stor. Ingen ska ta i från Johansforspelarnas vilja och målmedvetenhet och hoppet tändes med kvarten kvar då Zoran Cipras känsliga frisparksinlägg når Peter Fagerström som mycket vackert gör 1-2 på nick. Men närmare än Andreas Cornelsen skott någon meter utanför stolpen kom aldrig bortalaget under de sista femton minuterna som återstod av matchen. Tre blytunga poäng till Konga som nu har kommandot i kampen om direktavancemang till division 5. För vår del gäller det att vinna mot Lenhovda om två veckor och sen be till gudarna om det ska gå vägen.