tisdag, september 13, 2011

Återigen en tung Bajenförlust

Det vill sig inte för Bajen, i går kom ytterligare en förlust och nu börjar oron för ett negativt  kvalspel sprida sig på allvar. Denna gång blev GIF Sundsvall för svåra och de kunde efter 90 minuter åka hem till Norrland med en 3-1 seger i bagaget. Detta trots att Bajen ledde i paus med 1-0 efter ett straffmål av Andreas Dahl i den 40 minuten. Fadi Malke rusar in i straffområdet och lyckas dra en och en halv motståndare när innan han stoppas och domaren tvekar inte utan blåser straff för hemmalaget Andreas Dahl ger Hammarby en rättvis ledning genom en stensäker straff otagbart invid Tommy Naurins vänstra stolprot. Hammarbys ledning var helt i sin ordning då man spelmässigt var det bättre laget och som vanligt hade man mycket boll men tyvärr än en gång ganska uddlösa framåt. Men Bajen kämpade väl och även försvarspelet stämde hyfsat i första halvlek.

Men tyvärr rasade allt samman i andra halvlek då GIF Sundsvall med ett bättre självförtroende än Bajen flyttade upp spelet. Inledningsvis stod Hammarby emot Sundsvalls offensiv men det slutade ändå som det oftast gör när man inte har det självförtroende som krävs för att vinna matcher. I den 61 minuten erövrar Sundsvall bollen på mittplan precis som Hammarby är på väg att ställa om framåt. Fredrik Holster slår ett inlägg efter marken som Kenny Walker tar emot och han gör inga misstag och 1-1 är ett faktum. Fem minuter efter kvitteringsmålet är det dags igen. Samme Fredrik Holster spelar denna gång fram till Pontus Engblom i misstänkt offsideläge och han gör heller  inget misstag utan ger Sundsvall ledningen. Trots Bajenprotester godkänns målet och man kan konstatera att detta är inte Hammarby fotbolls säsong. Ingen kan säga annat än att Hammarby försöker komma in i matchen men kunnandet finns inte där. Det låser sig när man får sina lägen och ska man vara ärlig så har inte Sundsvall någon större problem att värja sig från Bajens attacker. I stället var Sundsvall effektivare när man på övertid gjorde sitt tredje och matchavgörande mål genom Fredrik Holster.

Inte mer att säga än att det tung att vara Bajare men å andra sidan är det vid motgång man stärks som supporter.