lördag, september 10, 2011

Fosterhemsbarnen borde få ersättning

Regeringens beslut att inte ge ekonomisk ersättning till fosterhemsbarnen är en skandal. Det säger Lars Ohly som nu avser att kontakta de övriga oppositionspartierna för att lägga fram ett gemensamt motförslag.

Enligt barn- och äldreminister Maria Larssons besked på lördagen går regeringen nu emot sin egen utredning och avvisar förslaget om att de svårt utsatta fosterhemsbarnen ska få ekonomisk ersättning för det lidande de utsatts för.
- Det är en stor skandal. Ingen ersättning i världen kan gottgöra det lidande dessa barn utsattes för eller kompensera vad det inneburit för deras liv. Men en ersättning skulle visa att vi tar dessa kvinnors och mäns berättelser på allvar, säger Lars Ohly.
I Vänsterpartiets höstbudget finns pengar avsatta för att ersätta fosterhemsbarnen. Nu avser Lars Ohly att ta kontakt socialdemokraterna och miljöpartiet för att kunna lägga fram ett gemensamt motförslag.

- Det vore bra om vi gemensamt kunde försöka få detta att komma till stånd. De här människorna förtjänar upprättelse, säger Lars Ohly.

Inga kommentarer: