lördag, september 10, 2011

Kosta en mumsbit för Johansfors

Johansfors mötte i går kväll Kosta IF i ett klassiskt bruksderby som slutade hela 8-0 efter 3-0 i paus. Det blev en ensidig match där Johansfors var närmare 14-0 än Kosta var 8-1. För förutom de åtta målen skapade JIF en massa chanser men lite oskärpa framför mål och en duktig Kosta målvakt gjorde att det "bara" blev åtta mål framåt för oss. Johansfors satte full fart framåt redan från början och med Oscar Ahlström som anförare skapade man många klara lägen i början och gav Kostaförsvaret fullt upp. Men tyvärr fick inte Oscar komma med i målprotokollet denna kväll men gjorde en liksom hela laget en mycket bra insats . Vi minns också Andreas Cornelsen fantastiska nick i första halvlek som Kosta målvakten gjorde en lika fantastisk reflexräddning när han fick några fingrar på bollen och tippade den till hörna. Det skulle dröja till den 26 minuten innan Pierre Laakso äntligen spräckte nollan. Sen började den berömda ketchupeffekten att verka på IP även denna kväll för tvåan gjorde Henrik Nordström i den 32 minuten och 3-0 dundrade Andreas Cornelsen in i den 35 minuten.

Om någon inbillade sig att matchen inte var avgjord i paus så gav Zoran Cipra svar på tal när han gjorde 4-0 redan i den 48 minuten. Sen följde många minuter utan mål men knappast utan JIF:s chanser och nu var det inhoppande Adam Wellrup som skapade oro i Kostaförsvaret men deras målvakt fortsatte att spela bra. Johansfors spelade bra och fartfylld och hittade öppningar i Kostas försvar och snabba JIF:s spelare kom oftast i bra lägen. Till slut började målen trilla in igen och det var Adam Wellrup som gjorde det femte målet i den 71 minuten. Sen kom målen med jämna mellanrum, 6-0 Niklas Karlsson 73 minuten, 7-0 Adam Wellrup 76 minuten och 8-0 fastställde Henrik Nordström i den 83 minuten.

Alla i Johansfors gjorde en fullgod arbetsinsats i matchen och positivt också att Johansfors inte slog av på takten utan trummade envist framåt under matchens alla 90 minuter. Starkt att komma igen på detta sätt efter förra veckans förlust i Norrhult.
I och med segern gick Johansfors upp i serieledning med 40 poäng men med en match mer än våra konkurrenter som skuggar bakom oss. Mycket kommer att avgöras nästa lördag då vi möter Konga
på bortaplan. Sen står Johansfors över näst sista omgången för att avsluta mot Lenhovda hemma. Det kommer bli en spännande och dramatisk avslutning av serien.