onsdag, februari 02, 2011

Sirius spände musklerna

I gårdagen enda elitseriematch i bandy och därmed också tjuvstarten på serien efter VM-uppehållet visade Sirius klart och tydligt att man ännu inte har gett upp tanken på slutspel. Hemma på studenternas i Uppsala vann man klart över Vänersborg med hela 7-0 efter 2-0 i paus. Sirius fick en drömstart i matchen, redan efter 43 sekunder gjorde Kalle Spjuth 1-0 och två minuter senare satte Johan Jansson-Hydling 2-0.  I den andra halvleken gjorde Christian Mickelsson fyra raka mål innan Patrik Johansson satte slutresultatet 7-0 på en hörna när en kvart återstod av matchen. I och med segern närmade sig Sirius Vetlanda och Västerås, som just nu innehar de två sista slutspelsplatserna och det skiljer nu tre poäng mellan lagen. Vänersborg har en fortsatt hård kamp att vänta mot HaparandaTornio i kampen om att få spela i elitserien även nästa vinter. Båda lagen har samma poängskörd nämligen 13 och fyra poäng upp till närmaste lag. Noterbart är att Haparanda har hela tre matcher mindre spelade än Vänersborg.