söndag, februari 20, 2011

Låt politikercafeérna återuppstå igen

Förra mandatperioden arrangerade kommunstyrelsen något som hette politikercafé. Det innebar helt enkelt för oss politiker i Emmaboda kommun att vi besökte de olika tätorternas bibliotek och bjöd in kommuninvånarna och pratade kommunpolitik över en kopp kaffe med tillbehör. Ett bra och trevligt sätt att nå ut till allmänheten och ta del av de frågor och synpunkter som de hade Även våra chefer deltog i dessa träffar. Det skapade en bra dialog och den deltagande demokratin funkade på ett bra sätt eftersom det var kommuninvånarna som satte dagordningen under mötena och ställde sina frågor och åsikter till oss politiker och tjänstemän. 

Nu hoppas jag att detta fortsätter även denna mandatperiod. Men än så länge finns det inget som tyder på därför kommer jag att skicka in en skrivelse om min och Vänsterpartiet i Emmaboda kommuns ambition att verka för att för att politkercafeérna ska återuppstå igen.

3 kommentarer:

magda sa...

Det tycker jag låter som en alldeles utmärkt idé!

Jonny sa...

Vilken bra idé! Kanske vore något även för Mönsterås.Valdeltagandet ökade i Emmaboda Kommun (kommunvalet) med 2,45% jämfört med 2006. Kanske spelade caféerna en viss roll i detta?!

Nicke Grozdanovski sa...

Nu är skrivelsen skickad och jag hoppas att caféerna kör igång snart. Man kanske inte hinner med alla tätorter innan sommaren men några hoppas jag får besök av oss och resten under hösten.

Jag tror detta har en betydelse för den kommunala demokratin och det är synd att det inte fortsätter av sig självt.