tisdag, februari 01, 2011

Lars Ohly begär debatt om barnfattigdomen

Vänsterpartiet lämnar idag in en begäran om aktuell debatt i riksdagen med anledning av Rädda Barnens rapport som visar att barnfattigdomen ökar dramatiskt.

- Fattigdomen bland barn ökar och beror på att fattigdomen bland vuxna ökar. Barnfattigdomen kommer att få allvarliga följder för enskilda människor och för vårt land för lång tid framöver, säger Lars Ohly (V).

- Regeringens politik har tydligt dragit isär Sverige och skapat djupa klyftor. Ensamstående föräldrar, sjuka och arbetslösa är utsatta för diskriminering, säger Lars Ohly.

- Vi i Vänsterpartiet vill se en handlingsplan för minskad barnfattigdom. Rätt till heltid, stärkta socialförsäkringar, höjt underhållsstöd och bostadsbidrag, läxläsning i skolan, förbud mot avgifter i skolan, gratis glasögon till alla barn och förbättringar för ensamstående föräldrar är åtgärder som vi vill se i en sådan handlingsplan.

- Barns uppväxtvillkor är allas ansvar. Därför vill jag att riksdagen debatterar politiska lösningar på den ökande barnfattigdomen, avslutar Lars Ohly.

Inga kommentarer: