lördag, februari 19, 2011

Hammarby fick oavgjort i sista matchen

Så var då elitseriesäsongen 2010-11 avslutad och det blev den för Hammarbys del i ABB Arena Syd i Västerås då man i går mötte Tillberga i match som inte hade någon större betydelse. Detta eftersom Bajen redan var klara för slutsspel och Tillberga var klara för det ovissa kvalspelet för att hålla sig kvar i elitserien nästa säsong. Detta präglade matchen som spelades mestadels med ett lågt tempo och lite träningsmatch känsla på isen.  Hammarby hade ett spelövertag under den  första halvtimmen där t ex  att Hammarby hade sex hörnor mot Tillbergas enda. Så kom den i bandy så vanliga ketchupeffekten med trettiofem minuter spelade. Först gör Tillberga 1-0 genom Fredrik Rydberg. Bara halvannan minut därefter kvitterar Stefan Erixon till 1-1, varpå Lasse Karlsson tar två minuter på sig innan han ger Bajen ledningen med 1-2 på passning av Robin Sundin. Men det tog mindre än minuten senare så kvitterar gamle Bajenbekantingen Peter Winbäck till 2-2. Det blir också halvtidsresultatet.

I andra halvleks 4 minut serverar spelande tränaren i Tillberga Pelle Fosshaug sin kapten Johnny Johansson en passning som denne förvaltar till 3-2. I den 61 minuten kan Patrik Nilsson sedan kvittera till 3-3. Dessförinnan hade Tillbergas Anders Östling missat en straff. Därefter händer alltså ingenting i målväg förrän på övertid. Hammarby hade chanser genom sina många hörnor men ingen enda matchens 13 Bajenhörnor resulterar i mål. Sen börjar den stora dramatiken i den fjärde övertidsminuten då Tillberga gör 4-3  signerat av skarpskytten Lukas Persson på frislag  Men Hammarby skulle rättvist trots allt få med sig en poäng för 1 minut senare gör Stefan Erixon på underbar passning av Robin Sundin 4-4.

Nu väntar kvartsfinaler och det blir Edsbyn som vi får möta i bäst av fem matcher. Det ser jag fram emot med stor spänning och tillförsikt