lördag, februari 19, 2011

Gårdagens bandymatcher

Efter en trög första halvlek tog Västerås sig samman i andra och slog som väntat Boltic på Tingvalla i Karlstad med 1-5. Därmed säkrade man definitivt slutspelsplatsen. Matchen avgjordes i början av andra halvlek då VSK gick från 1-1 till 1-3 på två minuter mellan den 51 och 53 minuten. Stor matchhjälte blev Jonas Nilsson som gjorde tre av de fem målen.

Mer om matchen:
Inget av lagens hemsidor har någon matchrapport för närvarande

Efter en målfattig första halvlek där Villa ledde borta mot Bollnäs med 0-1 exploderade hemmalaget i andra halvlek och vann med 5-2. Visserligen ökade Villa på till 0-2 i den 47 minuten men sen gjorde Bollnäs fem raka mål. Hemmalaget tog ledingen med 3-2 i den 76 minuten och höll sedan undan. Segern innebar att Bollnäs fick 36 poäng och slutade tvåa i serien  efter suveräna seriesegrarna Sandviken. Villa slutade fyra med 33 poäng. Juho Liukkonen gjorde två mål för Bollnäs.

Bollnäs hemsida
Bollnäs- Villa Lidköping
Villas hemsida

Sandviken vann sin sista match i serien mot formstarka Sirius på hemmais med hela 12-3. Sirius energi var helt slut efter att nu på slutet gett allt för att säkra en slutspelsplats. Speciellt i första halvlek så gjorde Sandviken nästan som de ville med vilsna Siriusspelara. 8-0 stod det i paus innan Sirius tilläts vara med i matchen lite grann i andra halvlek. Sju olika spelare i Sandviken noterades i målprotokollet och det är imponerande. Bäst var Christoffer Edlund som gjorde fem mål och Mikhail Svechnikov två. Sandviken vann serien med 42 poäng och Sirius slutade sjua med 28 poäng.

Mer om matchen
Sandvikens hemsida
Sandviken- Sirius
Sirius hemsida

Kungälv har spelat färdigt för säsongen efter 1-5  borta mot Broberg. En jämn första halvlek som slutade 1-1 så drog hemmalaget i från i andra med fyra raka mål. Men matchen avgjordes definitivt inte förrän i den 88 minuten då Joakim Hedqvist gjorde 4-1. Det var hans tredje mål för kvällen. Två mål för Broberg gjorde Joakim Jonsson. Kungälv slutade på tionde plats i serien med 24 poäng och Broberg slutade sexa med 30 poäng.

Broberg hemsida
Broberg- Kungälv
Kungälvs hemsida

Även Vetlanda har spelat färdigt för säsongen efter 7-7 hemma mot Edsbyn. Här gjorde hemmalaget en härlig upphämtning då man på fem minuter kom tillbaka efter ett 4-7 underläge under de sista 10 minuterna av matchen. Målen kom mellan 84 och 89 minuten och denna avslutning blev en liten tröst i besvikelsen över den missade slutspelsplatsen. Edsbyn var det klart bästa laget under första halvlek och större delen av matchen och ledde efter 38 minuter med 3-6 men orkade inte knyta ihop säcken. Bägge lagen hade två tvåmålskyttar, för Vetlanda: Jesper Jonsson och Björn Einarsson och för Edsbyn: Mattias Hammarström och Magnus Olsson. Vetlanda slutar nia med 25 poäng medans Edsbyn slutar trea med 34 poäng.

Vetlanda hemsida
Vetlanda- Edsbyn
Edsbyns hemsida

Matchen mellan Haparanda- Vänersborg ställdes in i går kväll pga sträng kyla då termometern visade över 30 minus. Matchen spelades i dag istället då det "bara" var -16 i Haparanda. Lika kyligt är det bandymässigt i Haparanda då laget redan i förra omgången åkte ur högsta serien. Därför var denna match helt betydelselös då Vänersborg fixade en kvalplats i förra omgången. Men Haparanda lämnade högsta serien med flaggan i topp efter dagens seger med 5-2 efter 2-0 i paus. Peter Stock gjorde tre mål för norrbottningarna.