tisdag, april 17, 2007

Vill att kommunen skapar begravningsplats även för sällskapsdjur

Emmaboda kommun borde ordna med en begravningsplats även för sällskapsdjur.
Det föreslår nu tre stycken kommunpolitiker i ett brev till bygg- och miljönämnden i Emmaboda.

Det är socialdemokraterna Göte Svensson från Vissefjärda, och Elisabeth Losell från Lindås, samt vänsterpartisten Nicke Grozdanovski från Emmaboda som i en gemensam skrivelse efterlyser en sådan begravningsplats för just sällskapsdjur:

Finns önskemål

- Vi har uppmärksammat bland invånarna en önskan om en begravningsplats för sällskapsdjur i Emmaboda kommun.
- Ett önskemål, vi skulle vilja att man tittar närmare på om det går att tillgodose, förklarar de och utvecklar sedan sitt resonemang vidare:
- Ett sällskapsdjur är i regel en personlig vän som betyder mycket för sina ägare, man kan många gånger jämställa djuret som en kamrat och familjemedlem. påpekar de.


Plats för sista vilan

- Då finns det givetvis en vilja att även ge sin trogna vän ett värdigt slut och en plats för sista vilan, En plats där man kan besöka och minnas sin vän, menar de tre politikerna i skrivelsen.

De påpekar att de hoppas kommunen kan tillgodose önskemålen, och att platsen blir i form av en lugn och naturskön plats som passar för ändamålet.
Därför vill man nu att kommunen ska hämta in fakta från andra kommuner som redan har ordnat med begravningsplatser för sällskapsdjur och man nämner bland annat Ystads kommun som ett sådant exempel.

Anders Karlsson, Östra Småland.

Inga kommentarer: