söndag, april 29, 2007

Inför Hammarby IF- IF Brommapojkarna













HAMMARBY IF- IF BROMMAPOJKARNA, SÖDERSTADION, KL 15 00

Med fyra stockholmslag i serien är det många derbyn i årets allsvenska för Hammarbys del. Efter den tunga förlusten mot AIK i tisdags väntar nästa derby i eftermiddag då Brommapojkarna gästar Söderstadion. Matchen är inte av samma laddning som den mot gnaget men likväl är det en viktig match för Bajen.

Hammarby borde ha haft med sig en pinne från senaste matchen mot AIK då man spelmässigt gjorde en hyfsad match men man var ineffektiva framför mål och sen tröt orken i slutet av matchen. Trots det är man optimistiska i Bajenlägret inför dagens drabbning. Mikkel Jensen ' är skadad likaså Sebastian Castro-Tello som har ont i ljumskarna och Emil Johansson som har problem med sitt ena lår. De andra som varit borta är på god väg tillbaka. Jag tänker på backen Christian Traoré och mittfältaren Petter Andersson som hoppade in senast mot AIK i andra halvlek. Troligtvis kommer Petter Andersson att ersätta Sebastian Castro-Tello på mittfältet och Gunnar Thor Gunnarsson ersätter Emil Johansson i försvaret. Det är två fullgoda ersättare som hoppar in.

Richard Kingson vaktar som vanligt målet. Han har släppt in två mål på tre matcher och det får väl anses som godkänt. Han har varit chanslös på de två mål han släppt in och agerar säkrare för varje match.

Försvaret som stundtals har agerat darrigt har trots allt gjort att Kingson har haft det relativt lugnt i målet. Förhoppningsvis fortsätter det lugna i eftermiddagens match. Försvaret som i dag får ett nytt ansikte från start nämligen Gunnar Thor Gunnarsson. Islänningen är en väldigt spelskicklig back som tror jag kommer att stabilisera försvaret. Suleyman Sleyman är ju också viktig för att ge rutin åt de unga spelarna i backlinjen.

Mittfältet har ju rutin och stryka som kommer att ge utslag i matchen i dag. Erkan Zengin som inte kom fram riktigt i senaste matchen är en viktig kugge i mittfältsmaskineriet. Han har i bästa stunder ett härligt driv och speluppfattning. Tyngden har Sebastien Eguren tillsammans med energiknippet Louay Chanko som gjorde sin bästa match i den grönvita tröjan mot AIK. En oerhörd arbetsinsats visade Chanko upp under derbyt.

Anfallet tycker jag inte riktigt kommit upp i den standard som jag tycker finns där. Paulinho har haft det svårt med avsluten och jag hoppas det kan lossna för honom mot Brommapojkarna. Mot AIK hade han ett par lägen att göra mål men bollen ville inte in. Charlie Davis gjorde en godkänd insats mot AIK. Med fart och fantasi höll han på att ordna minst en pinne för Hammarby. Men det sista avslutet saknades men chanser fick han. Vem kan glömma friläget under de absoluta sista sekunderna av första halvlek och vem kan glömma cykelsparken som tyvärr hamnade strax över målet. Det vore väldigt kul om han fick göra sitt första allsvenska mål på söderstadion i eftermiddag.

Brommapojkarna är nykomlingar i årets allsvenska och har inlett med en seger en oavgjord och en förlust på de tre första matcherna. Man har gjort det bra så här långt i serien och det blir ingen lätt match för Hammarby. Det som imponerar mest med BP är deras arbetsinsats. Ett lag som aldrig ger upp. Det visade man bl a mot Kalmar på bortaplan då man kvitterade till 2-2 på övertid så det gäller för Hammarby att spela med koncentration i 90 minuter. Olof Gutenstam fick en smäll senast mot Blåvitt men av allt att döma så spelar han i eftermiddag och det är en spelare som Hammarby måste se upp med. Två mål har han hittills gjort i allsvenskan. Brommapojkarna är en plantskola inom svensk fotboll och har fostrat många spelare som har lyckats i den vida världen. Spelare som Anders Limpar, Sten-Ove "Putte" Rahmberg, Thom Åhlund, Thomas Bergman, Pascal Simpson och Tomas Gustafsson. Nu är ju Brommas stoltheter i absoluta finrummet och man tänker göra allt för att det inte bara ska bli en ettårig vistelse i allsvenskan.

Hammarby är favoriter mot BP och bör vinna matchen. Hoppas grabbarna kan spela ut och visa tidigt vilka som bestämmer här på Söderstadion. Risken för underskattning finns inte. Dels för Brommapojkarnas fina start i allsvenskan och dels 1-5 förlusten i en träningsmatch under försäsongen. Revansch är nyckelordet. Det krävs energi, tempo och gärna ett tidigt mål så inte man inte börjar fundera på varför bollen inte vill in. Spelar Bajen som man har kapacitet till så vinner vi klart

Tips: 4-1

1 kommentar:

Anonym sa...

gick de bra igår???
vi vann idag med 3-2 :)
o bajen vann med 4-0 en fin dag detta..
ha de fint
bror