tisdag, april 10, 2007

Inför GAIS- Hammarby IF



GAIS- HAMMARBY IF, ULLEVI KL 1900
Den femte november 2006 var det senast Hammarby spelade en allsvensk fotbollsmatch. Den gången var det sista omgången borta mot Öster IF där Hammarby vann med 2-1 och säkrade tredje platsen. Ikväll är det dags igen att beträda en allsvensk gräsmatta när det sista paret ut i första omgången springer ut på Ullevi. Hammarby gästar Göteborg och möter GAIS. Äntligen är det dags alltså och det är med spänning och förväntan man ser fram kvällens drabbning.

Hammarby tippas av alla att göra en dålig säsong i år och man slår ur underläge och det passar Bajen jättebra. Inför kvällens drabbning har Hammarby som sagt var haft en strulig försäsong där inte allt har gått spikrakt fram men nu är man äntligen framme vid målet och vi får se i vilken skick vi har våra grönvits krigare. Vi vet att den nya amerikanen Charlie Davis har dragit på sig en sträckning och kan tyvärr inte vara med i kvällens match. Mittfältaren Petter Andersson är borta pga handskada, annars är truppen intakt. Den nya målvakten från Ghana Richard Kingson lär stå mellan stolparna och backen Suleyman Sleyman är redo för premiären. Hans fjolår kantades av skador men nu är han fit for fight. Mittfältet ser starkt ut med generalen och lagkaptenen Mikkel Jensen som härförare och slitvargen Sebastian Eguren som har ett sinne för målet också. Anfallet tror jag att Sebastian Castro Tello kommer att spela bredvid Paulinho och det vore kul eftersom Sebastian är en egen produkt som enligt uppgift har tagit många kliv framåt under försäsongen.

Motståndarna GAIS har inför säsongen tappat en del tunga spelare som James Keene som gick till Elfsborg och Khari Stephenson till AIK. Man har inskaffat Anatyoli Ponomarev som man tror mycket på i GAIS. Fjolåret klarade Göteborgarna en 10 plats och laget siktar uppåt men det kan bli svårt. GAIS har för tillfället fyra spelare skadade Fredrik Lundgren, Eyjolfur Hedínsson, Jonas Lundén och Mathias Östberg. Det är speciellt mittfältaren Fredrik Lundgren och backen Mathias Östberg som kommer saknas i kvällens match. Nyckelspelare för GAIS är målvakten Dime Jankulovski som med sin rutin kommer att vara nyttig för GAIS. Se även upp med den albanske anfallaren Migen Memelli som kommer närmast ifrån Brann i Norge. Backen Richard Ekunde är viktig för makrillarna längst bak.


Matchen kommer att bli en typisk premiärmatch med nervöst spel från början. Det är viktigt för båda lagen att få en bra start och få framgång under vingarna. För Hammarbys del gäller det att spela smart och hålla spelplanen intakt. Sen får man ändra om det skulle behövas under matchens gång. Det är även av vikt att målskyttet kommer igång så fort som möjligt. Paulinho är en nyckelspelare för oss, men det spelar ingen roll vem som gör målen, bara de kommer. GAIS ska vara ett av lagen vi ska ha bakom oss när tabellen summeras framåt höstkanten så med tanke på de så bör vi vinna matchen i kväll. Rörligheten och modet är viktigt för att de ska bli tre poäng mot GAIS. Jag tror att Hammarby vinner med 3-1 och därmed går upp i serieledning.


Tips: 1-3
Förra årets match slutade 2-2.

Inga kommentarer: