måndag, april 02, 2007

Ingen sammanslagning

Nej det blir ingen sammanslagning mellan Djurgården och AIK. Båda klubbarna dementerar i dag på morgonen detta påstående i ett pressmedelande till bloggen "Socialist och Bajare". Sammanslagningen var dock ett faktum i går 1 april.

Det var mycket annat som var ett faktum under gårdagen. Här komner ett axplock hämtad från Aftonbladet om olika nyheter som var högst verkliga i går men inte i dag.

Dagens Nyheter:
Ett nytt EU-direktiv ska styra när svenskarna får ta semester.

Helsingborgs Dagblad:
Själland och Skåne ska bilda en ny region, med Helsingborg som huvudstad.

Sundsvalls Tidning:
Utsläppsskatt för människor med gasbesvär ska införas.

Chalmers:
I ett pressmeddelande berättades utförligt om ett samgående mellan Tekniska högskolan i Stockholm och Chalmers i Göteborg. – Vi räknar med att kunna konkurrera med de riktigt stora tekniska högskolorna i Europa och inte minst USA, sa Uno Scherzberg, prefekt på Chalmers. Någon Uno Scherzberg finns dock inte på Chalmers. Namnet betyder dock ungefär ”Ett skämtberg”.

Gefle Dagblad:
Rådhustorget ska grävas upp och bli swimmingpool.

Göteborgs-Posten:
Göteborgsoperan ska flyttas över älven.

Sydsvenskan:
För att komma åt problemet med hundbajs på gatorna ska Region Skåne placera ut särskilda pantautomater där hundägarna kan lämna jyckarnas exkrementer. Och panten då? Jodå, två kronor hektot får husse och matte.

Vasabladet:
Ett ljusrött spritmoln driver mot Vasa efter en explosion i en Koskenkorva-fabrik i Ilmajoki.

Norran:
Elitserien bantas till 10 lag.

Norrländska Socialdemokraten: Kalix kommun har beslutat om vägtullar på E4. Men den som åker in och handlar i någon Kalixbutik slipper betala. Man kan även ladda ner ett E4-pass gratis på tidningens hemsida.

The Pirate bay:
Pirate bay flyttar sina servrar till Nordkoreas ambassad i Stockholm.

Gotlandska.se:
Paris Hilton kommer till Gotland för en exklusiv spelning i Visby nästa vecka.

SR Kronoberg:
Från Smålands Airport ska man från och med juni kunna åka på endagsturer till Mallorca.

Hammarby Fotboll:
Laget sponsras av Hästens sängar och får därmed de klassiska hästens-rutorna på sina hemmatröjor.

Nerikes Allehanda:
Göran Persson blir ny landshövding i Örebro län. Uppgifterna kommer från journalisten Erik Fichtelius som gjort tv-dokumentären om Göran Persson.

Hallands Nyheter:
De kommunala vattenbolagen tar upp kampen med allehanda smaksatta bordsvatten. Det finns långt framskridna planer på att erbjuda smaksatt kranvatten.

Upsala Nya Tidning:
Bert Karlsson blir nöjesparksdirektör för "Linnéland" vid Kungshögarna i Gamla Uppsala. Bergochdalbana, karuseller och en mindre tivoliverksamhet är inplanerad.

M3:
Microsoft och Sony gräver ner stridsyxan och gör en gemensam spelamaskin.

Dagens Industri:
Finansmannen Christer Gardell kommer att trappa ned på karriären. I stället ska han sponsra Wimbeldon och får som tack för det själv vara med och tävla.

Nya Wermlandstidningen:
Ett stort parti möbler har kommit ett halvår för tidigt till Ikea i Karlstad. – Nästan allt står på pallar utanför. Vi måste sälja ut tusentals varor i dag, innan byggjobbarna kommer tillbaka i morgon, säger den förtvivlade varuhuschefen Ingvar Radkamp. Allt säljs till 25 procent av katalogspriserna.

Hela Gotland.se:
Nu får Stockholmare rabatt på färjorna till Gotland, men bara på ett villkor: De måste kunna bevisa att de har en relation till Gotland.

SR Östergötland:
Gorillaungen Enzo, som idag fyller ett år, har rymt från Kolmårdens djurpark.

Sund.nu:
Ett forskarlag har upptäckt att den som äter två päron innan varje måltid tappar vikt i turbofart, ända upp till 10 kilo på fem veckor, även om man äter godis och chips på helgerna.

Södermanlands Nyheter:
Efter gästspelet i Vagnhärad har den brasilianske fotbollsstjärnan Ronaldinho beslutat sig för att köpa ett hus i Sörmlands skärgård. Ett krav för köpet var att man plogade en fotbollsplan på isen vintertid.

Piteå-Tidningen:
Ryan Air köper Långnäs flygfält utanför Piteå. Redan den första juli räknar bolaget med att dra igång tre nya flyglinjer direkt till London, Bryssel och Milano.

SAS: Flygbolaget Scandinavian Airlines blir först i världen med att använda helium ombord. Med hjälp av helium kommer flygplanet bli betydligt lättare vid start och landning.

Piratpartiet: Piratpartiet och Feministiskt initiativ går samman. Enligt piratpartiet kompletterar de varandra PR-mässigt.

Mac World:
Apple börjar samarbeta med Greenpeace och gör miljövänliga datorer i pressat wellpapp. The Local: Sveriges riksdag vill ta bort Å, Ä och Ö ur alfabetet.

Loopia: Ber sina kunder att logga in genom att placera sin tumme på bildskärmen och trycka på OK.

Filmpunkten.se: Mikael Persbrandt ska spela Tom Clancys romanhjälte Jack Ryan i filmatiseringen av Clancys roman Debt of Honor.

Systembolaget:
Systembolaget öppnar 42 obemannade "Vinomater" – butiker med lägre pris och provsmakning.

1 kommentar:

tomasrj sa...

Pirate bay och Systembolaget verkar kunna vara riktigt självironiska. Sånt gillar jag! (Har Nordkorea nån ambassad i Stockholm?)

Vinomaten i Blomstermåla har redan öppnat...
;-)