onsdag, april 11, 2007

GAIS- Hammarby IF 1-1

Hammarbys premiärmatch i gårkväll mot GAIS på Ullevi slutade med delad pott 1-1 efter samma siffror i paus. Matchen i sig var en typisk premiärmatch vars slutresultat var helt rättvist. Mer kamp än skönspel och det visade sig i antalet gula kort som delades ut, nämligen hela sju stycken Första målchansen får GAIS redan efter en minut. Det var Bobbie Friberg da Cruz som sköt över från nära håll efter en retur från Johann Gudmundsson. Men redan efter 10 minuter kom Hammarbys premiärmål och det var den unge anfallaren Sebastian Castro-Tello som satte det målet, fint framspelad av Paulinho. Skottet tog på en GAISare och gick som en båge över Dime Jankulovski som hjälplös kunde se bollen gå i mål. Efter målet trodde man att Bajen skulle spela ut mer, men felpassningarna duggade tätt hos bägge lagen. Premiärnerverna är fortfarande utanför kroppen. Men Hammarby hade ett stort bollinnehav men utan att skapa några direkta farligheter. GAIS tog över ju mer halvleken fortgick och Hammarbys backlinje såg darrigt ut stundtals. Med fem minuter kvar att spela blev det virrigt i Bajenförsvaret som inte kunde rensa bort bollen efter ett inlägg från Bobbie Friberg Da Cruz. Istället hamnade bollen hos Johann Gudmundsson som avancerade och vände in vid straffområdets bortre kant och sköt mellan David Johanssons ben. Det plötsliga skottet ställde Richard Kingson och smet in vid bortre stolpen och 1-1 var ett faktum. Efter det skapade GAIS några farliga chanser som med lite otur mycket väl skulle kunna resultera i mål men halvtidsresultatet blev 1-1.

Andra halvlek fortsätter som den första med mycket kamp och hafsigt spel. Men båda lagen ska ha eloge för att man ville vinna och inte var nöjda med oavgjort. Chanser skapades och det var GAIS som förde matchen nu. För Bajens del var det fortfarande alltför hög passningsmissar och man saknade bolltempo i uppspelen. Två stora chanser skapade dock Bajen. Det var när Sebastian Eguren får en fin passning från Paulinho men skjuter högt över. Den andra chansen får Paulinho själv i slutminuterna när han nickar bollen tätt över efter ett inlägg från David Johansson. Tränare Tony Gustavsson försöker med några byten förändra matchbilden och få mer tyngd framåt. Dock inleder han med att byta ut backen José Monteiro mot Joakim Jensen i den 70 minuten Med kvarten kvar bytte han ut målskytten Sebastian Castro-Tello mot den mer storvuxne Nkosinathi Nhleko och slutligen med fem minuter kvar kom Jeffrey Aubynn in istället för Louay Chanko. Men tyvärr hände inte mycket vid dessa byten utan Hammarby förmådde inte skapa något tryck mot GAIS målet. Hemmalaget skapar en del farligheter där albanen Migen Memelli visar vilken tillgång han är i många situationer med sin storlek och styrka. Även Johann Gudmundsson var farlig i vissa lägen. Men matchen slutar rättvist 1-1

Hammarby tycker jag inte gör speciellt bra match spelmässigt. För mycket felpass och för lite bolltempo för att jag ska vara nöjd. Men kampviljan fanns där och det är en bra början tycker jag och trots allt förlorade vi inte matchen. Vem ska få godkänt i Hammarby? Överlag kan alla bättre men det var väldigt kul att Sebastian Castro-Tello fick göra Hammarbys mål. Paulinho och Mikkel Jensen på mittfältet är andra som får godkänt. Däremot får de snygga vita matchtröjorna mer än väl godkänt. Nästa match för Hammarby är redan på lördag då nykomlingarna Trelleborg kommer på besök till Söderstadion .Hoppas att premiärnerverna är borta då och att det blir bättre takter då och årets första trepoängare inkasserat