måndag, april 02, 2007

Veckans lag

När jag såg Nybro Vikings möta Södertälje SK i hockeyallsvenskans andra omgång den 1 oktober 2006 skanderade Södertälje fansen ”Vi ska tillbaka”. Ett halvår senare den 1 april kan de sjunga ”Vi är tillbaka” efter 4-4 mot Björklöven. Resultatet innebär att SSK är tillbaka i elitserien efter bara en säsong i allsvenskan. Starkt av Södertälje att tränga sig emellan de båda lagen som kom från elitserien. Men man visade otroliga kämpatakter och prickade in formen i exakt rätt ögonblick.

Tillsammans med Skellefteå AIK som klarade sitt första år i elitserien med att kvala sig kvar. Man vann kvalserien på 23 poäng, sex poängs marginal till slut till tredje platsen som innebär allsvenskt spel, och var det stabilaste laget och därmed förtjänade man sin plats i högsta serien även nästa säsong. Starkt av västerbottningarna att psykisk klara av denna tuffa kvalserie där Skellefteå hade allt och förlora och egentligen inget att vinna. Men med kamp och tyngd lyckades man att hänga kvar i elitserien.

Som ni märker är det för första gången i världshistorien två lag som utses till veckans lag på min blogg. Det är nämligen svårt tycker jag att skilja på dessa två lag som har gjort en prestation på två olika sätt och därmed värda utnämningen veckans lag. Ett stort Grattis till dessa två lag

Veckans lag V13: Södertälje SK, Skellefteå AIK

2 kommentarer:

Mats sa...

Jag sörjer Leksand men är skadeglad för Malmö...

Nicke Grozdanovski sa...

Det var ju ändå Leksand som till slut gav Malmö nådastöten i söndags