torsdag, mars 08, 2007

Västerås SK- Hammarby Bandy 3-2

Hammarby förlorade match tre i SM semifinalen i kväll på Rocklunda med 2-3 efter 0-2 i paus. Det innebär att det blir minst en match till eftersom Västerås reducerade till 2-1 i matcher. Vi känner igen det sedan tidigare matcher. Västerås sätter högsta fart från start och går för ledningsmål direkt. Hammarby ser lite handlingsförlamade och vilsna ut. Redan efter två minuter hade Ted Andersson ett kanonläge att ge VSK ledningen men som vanligt så räddar Hammarbys målvakt Andreas Bergwall. Det dröjde till den 10 minuten innan Västerås gör 1-0 genom Johan Östblom, fint framspelad av Oskar Robertsson. Hammarby fick två minuter senare en jättechans att kvittera men Kalle Spjuth skjuter strax utanför. Efter det trycker VSK på mer och Hammarby får ligga på kontring. Man skapar en del farliga hörnor som dock blir resultatlösa. Klockan tickade ner mot halvtidsvilan, men strax innan paus ökar Västerås på till 2-0 när Patrik Anderbro plockar ner en höjdboll och sen sätter 2-0. Klockan hade då stannat på 41 minuter. Tungt att få det målet så tätt in på halvlekens slut. Hammarby skapade inget framåt förutom några små strö anfall som mest berodde på slarvigt spel av Västerås backar. Vi får i stället vara glada att det bara stod 0-2 i paus för Västerås dominerade första halvlek.

Andra halvlek började olyckligt för redan i den 50 minuten blåser domaren en tveksam straff för Västerås. Straffen räddas av Andreas Bergwall men på returen vispar Michael Carlsson in 3-0. Nu var Bajen i en rejäl brygga och man tänkte att nu är denna match slut och vi får börja blicka framåt mot match fyra på söndag. Men Hammarby visar igen prov på moral som det finns i detta gröna lag. Tre minuter senare kom reduceringen 1-3 genom Christian Waaler som sätter en retur som VSK målvakten släpper på ett skott från Stefan Erixon. Hammarby började som vanligt att sakta men säkert äta sig in i matchen. Man fick tag i Västeråsarna högt upp på banan och samtidigt började Bajen skapa chanser framåt. I den 74 minuten kom ytterligare en reducering för Hammarby. Det var Stefan Persson som gör 2-3 efter en fin långpassning från Marcus Bergwall och nu var Bajen ordentligt inne i matchen. Jakten på kvittering fortsatte men klockan tickade på obarmhärtigt mot slutsignalen. Västerås höll uppe sitt försvar på ett bra sätt men Bajen skapade en del farligheter till kvittering som skulle innebära en förlängning. Hammarby är livsfarliga på sina hörnor men fick bara en enda hörna under hela matchen och den kom i den 85 minuten och blev resultatlös. I slutet av matchen började det svaja i hemmaförsvaret och bortalaget pressar på. Men med några minuter kvar att spela får Micke Carlsson chans att avgöra för Västerås men skjuter mitt på Bergwall. Det blev matchen sista chans och därmed vann VSK matchen med 3-2

Denna gång räckte inte Hammarbys slutforcering och det var väl ganska väntat. Inte trodde man väl att Bajen skulle vinna i tre raka matcher mot VSK. VSK var ju piskade att vinna och för Hammarby var inte en förlust någon katastrof. Därmed hade Västerås den extra tändvätskan i kvällen match. Nu blir det ytterligare minst en match till på söndag hemma på Zinken. Då får vi hoppas att inte Västerås tillåts att gå ifrån i första halvlek. Vi måste vara med från början. Det håller inte att släppa fram Västerås till ledning under första halvlek som man har gjort nu i två matcher. Det gick och vända en gång men i dag lyckades inte Hammarby även om det var ytterst nära att det skulle gå vägen även i dag. Nu gäller det att ladda batterierna till max inför match fyra på söndag hemma på Zinken. Då ska vi avgöra detta och boka biljetter till finalen i Uppsala nästa söndag.MATCHFAKTA:


VÄSTERÅS SK- HAMMARBY BANDY IF
3-2 (2-0)

1-0 Johan Östblom 10min
2-0 Patrik Anderbro, 41min
3-0 Michael Carlsson, 53min

3-1 Christian Waaler, 56min
3-2 Stefan Persson, 74min

Hörnor: 8-1
Utvisningar
Västerås SK 4 x 10 minuter Hammarby IF: 4 x 10 minuter, 1 x 5 minuter


Publik: 2309
Domare: Mikael Karlsson

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej det kommer fler matcher för bajen...hoppas du kommer och kollar imorgon mot jif=)
/Bror