fredag, mars 02, 2007

Bildningsnämnden

I går var jag på mitt andra Bildningsnämnds sammanträde som dessutom var en heldag. Förmiddagen ägnades åt utbildning där vi gick igenom vår pärm som vi som ledamöter har fått. I den står mycket matnyttig information som vi har nytta av som nämndledamöter. Efter det föreläste bildningschef Bodil Karsvall om nämndens olika verksamhetsområde. Det är ett digert ansvarsområde som innehåller allt från barnomsorg till bibliotek till LSS för unga till grundskolans värld. Bildningsnämnden har en stor verksamhetsområde som både är intressanta och viktiga. De berör många av kommunens invånare och det ska bli spännande att verka inom denna nämnd

Efter lunch kom Christer Augustinsson som är bildningsnämnden samordningschef. Ansvarar för området Samordning, kultur & utveckling - SKUTAN. I området ingår Resurs- och utvecklingscentrum i Emmaboda - RESOLUT - inkl elevhälsan, särskilda insatser, LSS 0-20 år, musikskolan, Emmaboda bildningscentrum (folkbibliotek och skolbibliotek), kulturverksamhet/kultursamordning, IKT (Internet kommunikation Teknik) utveckling, samordning av skolskjutsar, inköp, särskilt stöd, flyktingverksamhet, lokaler och kvalité.

Han presenterade bildningsnämndens LSS verksamhet där Kotten är en stor del av verksamheten. Kottens verksamhet bygger på att den ska vara ett komplement till hemmet och att våra barn/ungdomarska ska få en trivsam och harmonisk fritid. Kotten är till för barn och ungdomar som tillhör LSS kretsen 0 - 20 år. Kottens verksamhet består av korttidsboende, fritidshem ledsagning och personlig assistans.

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej nicke varför finns inte bildningsnämnden i min kommun,,,,innom lss sitter dom bara o slå tärning om vilka som ska har hjälpmvh ccccccccccccc

Nicke Grozdanovski sa...

Varje kommun formar sin nämndorganistation. Jag kan inte svara varför inte din kommun har någon bildningsnämnd. Men det finns även i din kommun männsikor som arbetar med dessa frågor. Om du är intresserad så ta kontakt med din kommun så kan de säkert hjälpa dig vidare.