söndag, mars 11, 2007

Inför SM-semifinal match 4











HAMMARBY BANDY IF- VÄSTERÅS SK, ZINKENSDAMM KL 1900

Semifinalspelet rullar vidare i kväll med match nummer fyra i bäst av fem matcher. Hammarby tar hemma på Zinkensdamm emot Västerås SK och vid seger blir man finalklart eftersom Bajen har en 2-1 ledning i matcher. Sist vann dock Västerås med 3-2 hemma på Rocklunda. För Bajens del måste man vara med från start. Det håller inte att släppa iväg Västerås gång på gång. Nu gäller det att ta tag i taktpinnen direkt och ösa på från start utan att för den skull göra avkall på defensiven.

Det som kommer att avgöra matchen är de fasta situationerna där Bajen är livsfarliga. Nu lyckades VSK eliminera Bajens hörnor till endast en i förra matchen och den kom i den 85minuten. Nu har vi chansen, för vi vill inte ha en femte avgörande match på tisdag för då är det Västerås som har hemmaplan, övertaget och den positiva trenden.

Som alltid när det gäller lagsporter är det viktigt att man spelar rejält och inte gör misstag i egen planhalva. Samtidigt som man spelar med energi och fart så att motståndarna får jaga utan boll. Sen är det jätteviktigt att sätta sina chanser så man får övertag i målprotokollet. Båda lagen känner varandra vid detta laget och det är de berömda marginalerna som kommer att vara oerhört viktiga att ha på sin sida.

Hemmaplan och med publiken i ryggen ska detta bära ända till Uppsala men det blir inte lätt i kväll. En tät match är att vänta, med ett Västerås som måste vinna. De måste köra full fart framåt. Kanske det kan öppna för kontringar som Bajen kan utnyttja. Men som jag skrev innan ska vi nog inte låta Västerås styra för mycket på plan utan det måste vara vi som trycker ner dem i deras planhalva.

Kom igen nu Hammarby, mot Studenternas!


Tips: 3-1

Inga kommentarer: