tisdag, mars 06, 2007

Hammarby Bandy IF- Västerås SK 4-3

Hammarby vann den andra semifinalmatchen med 4-3 hemma mot Västerås efter underläge 0-2 i paus. Nu är Bajen bara en seger ifrån ännu en final i Uppsala. Återigen var de fasta situationerna som blev matchavgörande. Det var Västerås som började bäst i en tempostark inledning på matchen. De var tvungna att få en bra start för att kunna kvittera matchserien. Men precis som i första matchen så stod Bajen bra emot anstormningen där Västerås skapade några farliga hörnor. Det skapades en del chanser utöver hörnorna och för Hammarby hade Rickard Koch den bästa. I den 21 minuten dras VSK: s Ted Andersson ner i straffområdet och domaren blåser straff. Fram steg Patrik Anderbro för att slå straffen men Bajens målvakt Andreas Bergwall gör en fin räddning och ställningen är fortfarande 0-0. Men så får VSK det viktiga ledningsmålet. Lite tursamt där bollen studsar lite fram och tillbaka kan Anders Östling med en hand stöta in bollen i mål. Åtta minuter senare ökar Västerås på till 0-2, även denna gång gör Anders Östling mål denna gång efter en hörna. Nu var Hammarby verkligen i brygga och man jagade reducering innan paus men närmare än en farlig dubbelhörna kom inte.

Operation matchvänding inleddes omgående av Hammarby i andra halvleks början samtidigt som jag tror att VSK omedvetet backade hem för att försvara sin två målsledning. I den 53 minuten fick Bajen en straff som Marcus Bergwall förvaltade på ett fint sätt. Den vikiga reduceringen 1-2 var ett faktum. Hammarby fortsatte att trumma på och ännu en gång skulle de fasta situationerna bli avgörande. Kvitteringen 2-2 kom i den 66 minuten på hörna inprickad av Rickard Koch. Sex minuter senare utnyttjade hemmalaget ännu en hörna denna gång hette målskytten Stefan Erixon och Bajen var i ledning med 3-2. Nu var VSK tvungna att anfalla ännu hårdare för att nå en kvittering. Men Hammarbys defensiv fungerade ypperligt i slutet av matchen. VSK hade problem att ta sig igenom försvarsmuren som hemmalaget satte upp. Matchavgörandet kom i den 86 minuten då Jesper Ericsson gör 4-2 men det var efter ett härligt förarbete av Rickard Koch som visade upp sina dragningar och som friställde Jesper Ericsson. Men man ska aldrig ropa Hej i någon sport innan slutsignalen ljuder. För i slutminuten får VSK sin andra straff som man denna gång sätter genom Anders Bruun till 4-3. Nu blev det några nervösa tilläggsminuter men det blev aldrig någon mer farlighet för Västerås innan den befriande slutsignalen ljöd över Zinken.

Hammarby visade idag vilken moral man har i laget. Att komma tillbaka på det sättet man gjorde i andra halvlek var imponerande. Första halvlek ledde VSK rättvist och där man visade upp en viljestark och snabb bandy. Hammarby var kanske lite tagna av VSK offensiv men man försvarade sig trots allt bra men framåt hade Hammarby väldigt lite att komma med. Det såg svårt ut att vända på matchen tyckte man i halvlek. I andra svängde matchbilden totalt och det var Hammarby som spelade offensiv bandy. Sen är Bajen livsfarliga när man får hörnor. Två av de fyra målen kom på hörnor och ett på straff. Man utnyttjar målchanserna när man får dem och det gör VSK jätte frustrerade när de skapar många chanser och inte sätter dem och samtidigt vet de att Hammarby hugger vid minsta läge och gör oftast mål på dessa. Nu gäller det för Hammarby att vinna en match till , sen är det klart för ännu en final på Studenternas i Uppsala den 18 mars. Nästa match är på torsdag i Västerås, Rocklunda.