lördag, mars 24, 2007

Verksamhetsberättelse för vänsterpartiet i Emmaboda kommun 2006

Inledning:
År 2006 kan ses som ett mycket viktigt politiskt år för lokalavdelningen. Det handlade om ett valår! Ett viktigt sådant för vår politik. Förhoppning fanns på goda grunder att i fullmäktige ta ett ytterligare mandat.

Styrelsemöte:
Under året har styrelsen genomfört 14 protokollförda möten. Dem flesta mötena har genomförts i hemmiljö då lokalavdelning valt att inte satsa på egen lokal vilket skulle betyda dryga kostnader för vår förening.

Distriktsstyrelsen Vänsterpartiet Kalmar län:
Gun Mälberg och Hugo Grönlund har representerat oss i DS. Gun som ordinarie och Hugo som ersättare.

Ekonomin:
Det är inte bara kassören som har ansvaret för att vi har en sund ekonomi det är också ett ansvar för styrelsen. Styrelsen har tagit sitt ekonomiska ansvar under verksamhetsåret 2006.

Studier:
Då det varit ett valår har vi valt att satsa på detta före studier i olika former.

Medlemsrekrytering:
Självklart är det en fråga att arbeta för att få fler medlemmar till vårt parti, det kan konstateras att det går trögt.

Stor händelse:
2006-10-18 Vi gjorde ett bra val men vi tog inte ytterligare mandat men vi behöll ställningarna. Vi inledde förhandlingar med SAP angående samarbete. Efter en del överläggningar fick vänsterpartiet följande platser att tillsätta:

Kommunstyrelsen 1 ordinarie
Bildningsnämnden 1 ordinarie 1 suppleant
Socialnämnden 1 ordinarie 1 suppleant
Teknik o Fritidsnämnden 1 Suppleant
Bygg och Miljö nämnden 1 ordinarie

Valrörelsen:
Vid vår utvärdering av valrörelsen kom vi fram till att vi alla lagt ner ett mycket bra valarbete. Vi har haft en bra bredd och vi har varit mycket aktiva i pressen och i allt vårt arbete har vi haft en stab av Gun och Kent utan deras arbete hade vi inte kunnat vara så aktiva som vi var.
Axplock ur valrörelsen.

17/3 Sticker vi ut hakan i Barometern och där vi efterlyser ny modell för biståndsbedömningen inom omsorgen.

12/9 Presentera sig Hugo Grönlund i Barometern som vårt första namn på vår kommunlista.

En kär gäst gästar oss den 26/8 då handlar det om America Vera Zavela. Hon står i hällande regn på centrumtorget och talar om Demokrati Lokala talare denna dag var Nicke Grozdanovski och Mikael Nilsson.

Här har vi varit under valrörelsen Alsbodagen 25/5, Eriksmåla Marknad 2/9 Emmaboda Marknad 9/9 den dagen ordnade vi också en debatt mellan vår landstingspolitiker Johnny Petterson och Centerns Christer Jonsson debatten speglade klart en tydlig skiljelinje hur man vill ha vården i vårt landsting. Vi har varit utanför handlaren i Broakulla Långasjö lanthandel men så mycket blev det inte just där i Långasjö eftersom affären stängde tidigare än vi trodde. Vi har varit utanför Matboden i Vissefjärda 22/6 Sen åtskilliga gånger på centrumtorget utanför Konsum.

Vi deltager på politiker café som även berörde samtliga partier i kommunen det var för lagt till Loket på Bjurbäcksgården det var bra det upprepades också i slutet av Valrörelsen.

Landstingsgruppen besöker oss den 19/8 och Anita Bülow höll tal det gjorde även Mikael Nilsson och Nicke Grozdanovski.

Kommun och landstings politiker ger sin syn på äldrefrågor i Folkets hus Emmaboda 24/4.

En uppskattad debatt i Åfors folkets Hus genomfördes den 29/8 samtliga partier var där med första namnet. För oss då Hugo. En debatt genomfördes på centrum sydost frukostmöte med alla partier för oss då Mikael Nilsson.

Bosniska föreningen inbjöd också till diskussion med partierna från oss Nicke Grozdanovski.

2006-03-04 Genomför vänsterpartiet i Kalmar län sin val konferens i Kalmar. Från oss deltog Hugo Gun och Mikael, det handlade om fastställande av listor riksdag och landstinget.

Vår valvaka hölls på Pizzeria Lindås.


Ung Vänster:
Ett ungt vänster har bildats i vår kommun under året. För det står Daniel och Mikaela. Vi önskar dem all framgång.

Den 19 februari avtackar vi Jenni Hansson och hennes familj med en avskeds middag i Eriksmåla hon lämnar kommunen för att flytta till Kävlinge det är bara att gratulera Kävlinge för detta.

Vår partiordförande Lars Ohly och Torbjörn Björlund som sitter i arbetsmarknadsutskottet plus pressekreteraren för Lasse gästar under två dagar vår lokalavdelning. Han besökte Samhall vi hade ett möte på kvällen den 12/12 för allmänheten i Lindås Folkets hus. På Lucia dagen besökte han LO sydost innan han åkte med tåget hem för att hinna votera i Riksdagen. Det var ett stimulerande besök konstaterar vi och han är en mycket tydlig bra talare.

Styrelsens sammansättning 2006

Ordförande: Mikael Nilsson
Vice ordförande: Gun Mälberg
Sekreterare Hugo Grönlund
Kassör Nicke Grozdanovski
Ledamot Lise Kroer
Ersättare Olga Angelowa
Ersättare Kent Mälberg.

Revisor Eva Klang.

Avslutning:
Det skall kort konstateras att året har varit spännande intressant och att styrelsen har genom fört ett mycket gott politiskt arbete 2006


Lindås 2007-03-18

Sekreterare: Hugo Grönlund

Inga kommentarer: