lördag, december 11, 2010

Fredagens bandymatcher

Tillberga vann sin andra match sen återkomsten i Elitserien i bandý när man igår hemma mötte Haparanda/Tornino. Hela 8-3 slutade matchen efter 4-1 i paus. Redan efter 16 minuter stod det 3-0 och efter det var segern aldrig hotad. Efter 65 minuter så ökar Anders Östling på till 7-1. Det var ett av hans tre mål för kvällen medan Andreas Hammarbäck gör två för Tillberga. För gästerna ser läget mörkt ut efter 10 matcher då norrbottningarna endast spelat in tre poäng och ligger näst sist i tabellen.

Mer om matchen:
Tillbergas hemsida
Tillberga- Haparanda/Tornio

På Skarpe Nord i Kungälv stod det 0-0 i västderbyt mellan Kungälv- Vänersborg när matchuret tickade fram till 86 minuten. Då kliver Kungälvs Mikael Lindberg fram och gör matchens första mål efter en vacker passning av Daniel Gratjov, Men den här duon var inte nöjda med det för i den andra tilläggsminuten gör Mikael Lindberg sitt andra och avslutande mål även den efter passning av Daniel Gratjov. Tung och viktig seger för Kungälv som därmed är med i kampen om en slutspelplats. För Vänersborg var detta en ny blytung förlust och laget är fast förankrad i botten av tabellen med tre poäng.

Mer om matchen:
Kungälvs hemsida
IFK Kungälv- Vänersborg
Vänersborgs hemsida
IFK Kungälv-Vänersborg

Vetlanda gillar att spela ovgjort. I går kom den tredje raka oavgjorda matchen då man mötte Västerås SK hemma. 4-4 slutade matchen efter 2-2 i paus. Det blev en väldigt spännande match helt i publiken smak med en stundtals härlig och anfallsglad bandy mellan två bra lag. Västerås ledde efter en halvtimmes spel med 0-2. Sista kvarten av halvleken gör Björn Einarsson två snabba mål på fyra minuter mellan den 29 minuten och den 34 minuten. Andra halvlek var tre minuter gammal när Vetlanda tar ledningen men i mitten av halvleken vänder Västerås och har ledning med 3-4. Med drygt fem minuter kvar att spela fastställde smålänningarnas specielle målskytt Tomas Knutson slutresultatet, 4-4, på hörna. Hans andra mål för kvällen. För gästerna VSK gör Michael Carlsson två mål.

Mer om matchen:
Vetlanda hemsisa
Vetlanda- Västerås SK
Västerås hemsida
Vetlanda- Västerås SK

Broberg/Söderhamn ledde med 4-1 hemma mot Villa Lidköping en bit in i den andra halvleken. Gästerna svarade för en stark vändning och vann den svåra bortamatchen med 5-4. Ännu med 10 minuter kvar så ledde Broberg med 4-3 men då kvitterar David Karlsson på straff till 4-4 och i den 90 minuten kom segermålet signerat Jesper Bryngelson. David Karlsson gjorde tre av Villas fem mål.

Mer om matchen:
Brobergs hemsida:
Broberg/Söderhamn- Villa Lidköping
Villas hemsida
Broberg/Söderhamn- Villa Lidköping

Inga kommentarer: