torsdag, december 09, 2010

Hammarby visade klassen mot Kungälv

Många mål framåt och inga bakåt var Hammarbys facit när man i gårkväll mötte IFK Kungälv på Zinkensdamm. Hela 8-0 slutade matchen efter 4-0 i paus. Redan efter 10 minuter stod det 2-0 till Bajen efter mål av David Pizzoni Elfving efter hörna i den 8 minuten och Patrik Nilsson i den 10 minuten. Med en fantastisk nedtagning fick Nilsson bollen på isen och kunde säkert skjuta i mål från ganska nära håll. Hammarby hade nu fart och systematik och skapade chanser hela tiden medan Kungälv inte kom någonstans. Nilssons nästa mål var ännu vackrare. Dribblingar rakt igenom Kungälvförsvaret med hjälp av Ulf Einarsson och så hade vi 3-0 till Hammarby. Och fortfarande ingen riktig Kungälvchans. I den 29 minuten kom Patrik Nilssons tredje mål och ett äkta hattrick var ett faktum. Efter ett fint samarbete med Jesper Eriksson sköt han ett lurigt, vridet, skott vid Kungälvmålvaktens högra stolpe. Bollen gick igenom och in precis i den lucka som fanns mellan försvararna.

I andra halvek fortsatte Hammarby trumma på framåt och Kungälv hade förtvivlat svårt att skapa några heta chanser. Visst skapade man några chanser men den farliga uteblev helt. I stället gör Hammarby 5-0 efter en målvaktstavla  redan efter en minut in i andra halvlek. Hammarby som fick möjligheter att utvidga sin ledning. Patrik Nilsson hade ytterligare ett par skott på mål innan Johan Östblom klippte in 6-0 på passning av Ulf Einarsson. Hammarby hade flera hörnor och med kvarten kvar kom det andra hörnmålet. Patrik Nilsson förstås. Pang mitt i mål och 7-0. Matchens sista mål kom med fyra minuter kvar genom Ulf Einarsson.

De båda Patrikarna Nilsson med 4 mål och målvakt Hedberg som håller nollan är givetvis frontfigurer i Hammarby men alla ska ha ett stort beröm för det sättet man genomför matchen. Härnäst väntar i morgon Bollnäs på bortaplan och det är en repris på vårens SM-final och den matchen ser vi fram emot.

Inga kommentarer: