torsdag, december 09, 2010

Årets Kulturpriser

I dag var jag på min sista bildningsnämnd och där utsåg vi årets kulturpriser som består av ett hedersomnämnande och ett arbetsstipendium och följande fick årets pris.

Hedersomnämnande:

Magnus Karlsson och Hans-Krister Karlsson och motiveringen lyder:

De har genom boken "I backspegeln- bilismens födelse i småländska Emmaboda" gjort en betydande kulturell gärning. Boken är i många stycken ett pionjärsarbete, som lyfter fram ett helt unikt bildmaterial som utan deras hängivna arbete aldrig kommit till allmänhetens kännedom

Arbetsstipendium:

Linnea Petersson och motiveringen lyder:


Linnea har sett till att Algutsboda sjunger och spelar. Hon engagerar och aktiverar såväl gammal som riktig ung långt utöver vad hennes tjänst som kantor kräver. Förutom fyra körer ordnas musikaftnar där alla är välkomna att lyssna, men framför allt att själva delta i, både profan och sakral sång. Tillsammans med sin familj ger Linnea bejublade konserter i olika kyrkor. Linnea lever efter mottot: Sprid och dela med dig av ditt ljus och din värme, det växer du själv av.

Jag vill naturligtvis stämma in i hyllningskörer till dessa tre mycket välförtjäna personer som förgyller vår kommun med sin kulturella gärning. Ett stort grattis från mig. Priserna delas ut på kommunfullmäktiges avslutande julfest den 20 december.

Inga kommentarer: