lördag, december 11, 2010

Hammarby vann finalreprisen

Spännande och jämt var det när de båda finallagen från SM-finalen i mars drabbade i gårkväll samman på Sävstaås i Bollnäs. I nästan 18 gradig kyla mönstrade Bollnäs ordinarie manskap, medan Hammarby fick klara sig utan Rickard Koch även i denna match då han fortfarande inte är helt återställd efter sin ögonskada. Första målchansen fick Bollnäs genom Ville Altonen som redan i den andra minuten fick ett bra läge till ett avslut men Bajens utmärkte målvakt Patrik Hedberg räddade fint. Hammarby förde spelet och i den 20:e minuten kom det så viktiga första målet i matchen då lagkapten Stefan Erixon snappade upp en slarvig rensning från landslagsliberon Andreas Westh. Fri mot Bollnäsmålvakten gjorde han inget misstag, och ett skönt, och inte minst viktigt mål var ett faktum. Båda försvaren spelade väldigt bra och styrde bort anfallsvågorna från det egna målet. Det märktes att det var en prestigefylld match där ingen av lagen ville förlora. Bollnäs fick igång sitt spel och tog över matchen lite grann genom en del chanser och några hörnor som Hammarby dock lyckades avvärja. Kvitteringen skulle dock komma då Per Hellmyrs med en isare åtta minuter innan halvtid skickade in bollen i mål, ett skott som inte såg helt otagbart ut för annars duktige Hedberg. Några minuter efter Bollnäs kvittering fick Patrik Nilsson på en bra träff utanför straffområdet, men Bollnäs duktige målvakt räddade. Strax innan halvtid var Bollnäs riktigt nära att få in ett ledningsmål då Pär Törnberg fick kalasträff på en hörna, men skönt nog för Hammarbys del tog den klockrent i överliggaren.1-1 i halvtid och ganska rättvist sett till matchbilden.

I andra halvlek när matchen var 54 minuter gammal dundrade Patrik Nilsson in 1-2 till Hammarby på en hörna. Hammarbys försvar spelade klockrent halvleken igenom. Tätt och ogenomträngligt stod man pall för varje ögonblick av Bollnäs anfall. Man spelade för varandra och för sitt klubbmärke på bröstet. Detta kryddat med utmärkt målvaktsspel av Anders Hedberg i målet och kvicka kontringar gjorde att Bollnäs inte kom ikapp. 1-2 stod sig länge ända fram till slutminuten då Partik Nilsson gör sitt andra mål för kvällen och fastställer slutresultatet till 1-3.

Hammarby fortsätter att visa att man är ute efter att försvara guldet och visar upp ett mycket positivt spel. Målskytten Patrik Nilsson levererar och försvaret är stabila samtidigt som man tar poäng både hemma och borta. Hammarby övertygar och det ser riktigt bra ut inför fortsättningen. Men i nästa match sätts allt detta på prov när Sandviken på onsdag kommer till Zinkensdamm. En riktig toppmatch och seriefinal som vi har väntat på länge.