fredag, december 10, 2010

Äntligen dags för Allsbocupen

I fjol vann Gullabo/Gullaboås Allsbocupen efter en rafflande final mot Orrefors. Efter full tid stod det 2-2 och den fem minuter långa förlängingen blev mållös. Sen vann G/G straffläggningen med 3-1. Som vanligt gör 10 lag upp om den åtråvärda titeln fördelade i två grupper på fem lag där ettan och tvåan går till semifinal. Denna typ av fotboll kallas officiellt för Futsal.

Lindås är den mest merittyngda föreningen i denna cup med fem finaler av nio möjliga och tre titlar.  Emmaboda har även de tre och fjolårsfinalisterna Orrefors IF har två titlar och Gullabo/Gullaboås har en.

Vilket lag som står som segrare i årets cup vet vi först i morgon kväll men får jag tippa så tror jag mest på Emmaboda och Lindås Långasjö med Orrefors och Gullabo/Gullaboås som närmaste utmanare. Men det är stenhårda grupper och både Emmaboda och Lindås/Långasjö spelar i samma grupp och det gäller även G/G och Orrefors som ingår i den andra gruppen. De möts alltså redan i gruppspelet. Sen brukar alltid något lag överraska både positivt och negativt. Jag tror att i grupp A kan Ängö BK överraska. Laget från Kalmar debuterade i seriespelet i år genom att vinna Kalmarsexan och spelar alltså i femman nästa år. Jag tror att de kan bli en obehaglig överraskning för samtliga lag inklusive de båda finallagen från i fjol som finns i grupp A.

Ska något lag kunna utmana Emmaboda och Lindås Långasjö så är det första hand Lessebo i grupp B. Johansfors hoppas man ju alltid på men tror inte att man räcker till att hota om avancemang men jag hoppas att jag har fel. De kommer att ställa till det för samtliga lag men som sagt var tveksamt om det räcker ända fram. För två år sedan så skrällde man och tog sig till semifinal och får man en bra start kan allt hända. Två av de hittills klara nyförvärven kommer att spela i JIF-tröjan i morgon, nämligen målvakten Johan Weidner från Vissefjärda och Pierre Laakso från Emmaboda. Niklas Karlsson och Rikard Albertsson är de andra nyförvärven inför säsongen. Sen lagom till turneringen har även tränaren Richard Jäghagen tackat Ja till ännu en säsong i Johansfors.

Väl möt i morgon i Broakulla och Allsbohallen för en mycket spännande och dramatisk dag i fotbollens tecken. Kl. 9 sparkar den första matchen i gång och finalen spelas 17.15 med efterföljande prisutdelning.

Inga kommentarer: