onsdag, december 01, 2010

Tisdagens bandymatcher

Nykomlingarna Tillberga gav Edsbyn en match när lagen i går möttes på DINA Arena i Edsbyn. Men trots det fick man ändå åka hem med en 5-4 förlust. Det som avgjorde matchen var Edsbyns Simon Janssons 5-3 mål i den 85 minuten. Tillberga hämtade in ett underläge med 2-0 borta mot Edsbyn och hade 2-2 i paus. Edsbyn skaffade sig en ny tvåmålsledning i den andra halvleken till 4-2 men bortalaget reducerade snabbt till 4-3 och var även nära att hämta in 5-3 försprånget men Anders Östlings 5-4 reducering på straff i den 89 minuten kom för sent. Det är värt att notera att matchen hade som sagt var nio mål med nio olika målskyttar.

Mer om matchen
Edsbyns hemsida
Edsbyn IF- Tillberga bandy

Villa Lidköping besegrade Haparanda/Tornio med 7-4 på hemmais. Efter en jämn första halvlek där Villa ledde med 3-2 gjorde västgötarna en avgörande ryck i början på andra halvlek. När klockan stod på 60 minuter så stod det 5-2 på resultatstavlan och även om norrbottningarna aldrig gav upp så orkade man inte komma i fatt. I Villa hade man tre tvåmålskyttar nämligen: David Karlsson, Jesper Bryngelson och Daniel Andersson. I Haparanda gjorde Rolf Larsson två mål.

Mer om matchen:
Villa hemsida:
Villa Lidköping- Haparanda/Tornio

I 12 minusgrader på Hällåsen i Söderhamn vann Broberg med 6-2 mot Vänersborg. Det var en relativt jämn match trots att det blev rätt så stora siffror till slut. Det stod 2-1 i paus och Broberg var det starkare laget i andra halvlek. Brobergs Robert Dammbro 5-2 mål i den 84 minuten var spiken i kistan. Joakim Hedqvist gjorde hälften av hemmalagets mål, nämligen tre stycken.

Brobergs hemsida
Broberg Söderhamn IF- IFK Vänersborg

Vetlanda gav seriefavoriten Sandviken en match hemma på Tjustkulle men trots det så vann tillslut SAIK med  klara 4-7. Smålänningarna ledde med både 2-0 och 3-1 i första halvlek men Sandviken kom i fatt till 3-3 i paus. Sen i andra gjorde de tre raka mål så att det stod 3-6 efter 81 minuters spel. Stor del i SAIK:s seger var Mikko Aarni som gjorde hela fyra mål.Tomas Knutson gjorde två för Vetlanda.