måndag, december 20, 2010

Imponerande av Handbollslaget

Vi har fått ett nytt landslag att älska nämligen det svenska damlandslaget som i går för första gången någonsin spelade EM-final i handboll. Med hjärta, energi och stor vilja överraskade man samtliga experter och kanske även sig själva när man tog sig till semifinal efter att man b la slagit Norge i mellanrundan. I semifinalen slog man Rumänien med 25-23 och gick därmed till final. Tidigare hade man slagit Tyskland i gruppspelet med 27-25, Ukraina 33-25, Holland 25-18. I mellanrundan mötte man hemmanationen Norge med tre Europamästerskap på raken och olympiska mästare i Peking 2008, och vinner med klara 24-19. Sen förlorade Sverige mot Frankrike med uddamålet 21-22 innan man säkrade semifianlplatsen genom att slå Ungern med 24-19.

Finalen ställdes man återigen mot Norge som slagit ut det andra arrangörslandet Danmark i semifinalen. Svenskorna visade ingen respekt utan gav Norskorna en match om guldet. Man var i ledningen strax innan paus med tre mål men tyvärr kom Norskorna nästan ifatt 10-11. Sen rann det iväg lite när bensinen tog slut för de svenska tjejerna och matchen slutade 20-25 till Norge som därmed tar sin fjärde EM-titel på raken.

Men trots finalförlusten så är det inget annat än en bragd av handbollslaget och det är synd att Svenska dagbladets bragdmedalj redan är utdelad för 2010 annars hade Svenska damlaget i handboll varit givna till den utmärkelsen. Grattis från mig till silvret.

Inga kommentarer: