måndag, december 27, 2010

Annandagsbandy

Annandagsbandyn är en stor högtidsdag för alla bandyälskare och en institution i svensk idrott. I Sverige har detta under många år blivit tradition, och förbunden försöker ordna spelprogrammet så att matcherna denna dag får derbykaraktär, så kallade "annandagsderbymatcher. Detta år var inget undantag. Dock blev den heta derbyt mellan Bollnäs- Edsbyn inställd pga av ovädret i mellersta norrland och det blev inställt även i Karlstad där Boltic- Sirius skulle mötas. Där var sprickbildningar i isen som var orsaken.

I Västerås möttes Tillberga- Västerås i ett hett derby inför 5666 åskådare på ABB Arena Syd. Pelle Fosshaug gav Tillberga ledningen i den 22 minuten men VSK han kvittera efter en halvtimmes spel på straff. I andra halvlek drog VSK i från till 1-3 och visade att denna annandag jul är storebror  bäst. Michael Carlsson gjorde VSK tredje mål med nio minuter kvar att spela. Tillberga reducerade i den 87 minuten och gav matchen nerv inför slutet. Målskytten återigen Pelle Fosshaug. Men två minuter senare avgjorde Anders Bruun då han förvaltade en hörna på bästa sätt och gav VSK segern med 2-4.

Mer om matchen
Västerås hemsida
Tillberga- Västerås

I Sandviken vann hemmalaget tillslut över Broberg med 9-6 men man var illa ute i första halvlek då Broberg ledde med rättvist 2-4 efter 32 minuters spel. Men efter det kom Sandviken i gång och man kom ikapp innan paus. I andra övertygade serieledarna och malde ner Broberg som inte orkade stå emot trycket. Segern skrevs till 9-6. Christoffer Edlund och Daniel Eriksson gjorde två mål vardera för Sandviken. Ted Bergström gjorde tre mål för Broberg.

Sandvikens hemsida
Sandviken- Broberg
Brobergs hemsida

Vetlanda drog längsta strået i en jämn match mot IFK Vänersborg. Gästerna ledde med 2-1 i paus, men Vetlanda vände till 3-2. Mest anmärkningsvärt att normalt säkre Viktor Weiselius brände två straffar för Vänersborg. Patrik Gustafsson avgjorde i den 71 minuten när dundrade in 3-2 efter en hörna. Fem mål fick publiken på Tjustkulle se med fem olika målskyttar.

Vetlandas hemsida
Vetlanda- Vänsersborg
Vänersborgs hemsida
Vetlanda- Vänersborg

Säsongens överraskningslag IFK Kungälv gav Villa Lidköping kamp inför 2000 på Skarpe Nord. Kungälvspubliken vädrade en ny skräll när Mikael Lindberg gjorde 2-1 i början av andra halvlek. Men sedan förstörde Villas David Karlsson hemmafesten genom tre raka mål fram till 2-4. Kungälv reducerade i slutskedet men kom inte närmare än 3-4