lördag, december 18, 2010

Grupp B- Inget snack om vilka som skulle gå vidare

Grupp B i Allsbocupen innehöll b la arrangerande Johansfors IF som inledde gruppen med en match mot Emmaboda IS som var en av favoriterna att ta sig vidare till slutspel. Det blev tyvärr ingen vidare start för Johansfors som kom snabbt i underläge och hade efter det svårt att komma tillbaka. Matchen slutade 1-5 och målskytt för Johansfors var Andreas Cornelsen. Match nummer två spelades mellan Lindås/Långasjö mot Örsjö och här var det ingen snack om saken. L/L fullständigt krossade Örsjö och vann med hela 10-0. Det är sällan man ser sådana här siffror och det måste målrekord i Allsbocupens historia.

Johansfors andra match i turneringen ställdes man mot Lessebo och här var JIF tvungna att vinna för att ha någon möjlighet till vidare spel. Det blev en jämn match där Johansfors höll spelet väl uppe. Lessebo tog ledningen innan JIF kvitterade genom Henrik "lillen" Svensson  på en frispark signerad Peter Andersson med cirka fem minuter kvar. Men precis efter det gjorde Lessebo 1-2 och sen rasade JIF spel ihop och det blev en ny 1-5 förlust. Jämnt och spännande var det i derbyt mellan L/L och Emmaboda. Här visade L/L en stor tyngd och vann över EIS med 3-2 och tog därmed en stort kliv mot slutspel.

Det gjorde även Lessebo som slog Örsjö i nästa match med hela 8-1. Sen var det dags för Johansfors att drabba samman med Lindås/Långasjö. Även denna match var relativt jämt men tyvärr kom domarna i fokus med tveksamma domslut som efter protester renderade Johansfors två utvisningar som drabbade Henrik Ahlström och målvakten Johan Wiedner. Detta vid ställningen 1-2 till L/L. Istället för Johan Weidner fick Kristoffer Gustavsson ställa sig vid målet men han hade ingen lätt uppgift. Johansfors förlorade tillslut återigen med 1-5

Örsjö ställde i nästa match mot Emmaboda som var piskade att vinna för att drömmen om slutspel skulle leva vidare. Att Örsjö som på två matcher hade målskillnaden 1-18 skulle vinna var det inte många som trodde på men likväl var matchen jämn där Emmaboda låg ett mål före men Örsjö som på något sätt hittade sitt spel kvitterade tre gånger fram till 3-3. Men inte nog med det så avgjorde mycket överraskande Örsjö med ca 45 sekunder kvar av matchen när man gjorde 3-4. Turneringens skräll var därmed ett faktum. Nu stod dörren till slutspel vidöppen för Lessebo som härnäst mötte L/L och man blev klara för semifinal när matchen slutade 4-4.

Örsjö fortsatte att vinna när man besegrade i sin sista match Johansfors med 4-2. 3-0 stod det med minuten kvar. Då gör JIF två snabba mål genom Peter Andersson och Robin Franksson men det slutade ändå med att Örsjö gör 2-4 innan slutsignalen ljöd. Inför den sista matchen var det redan klart att det var Lindås/Långasjö och Lessebo som skulle gå till semifinal och därmed var den matchen betydelselös. Men Lessebo underströk med råge sin semifinalplats när man enkelt slog Emmaboda med 5-2.


Emmaboda- Johansfors  5-1
Lindås/Långasjö - Örsjö IF   10-0
Lessebo GoIF - Johansfors IF  5-1
Lindås/Långasjö - Emmaboda IS 3-2
Örsjö IF - Lessebo GoIF  1-8
Johansfors IF - Lindås/Långasjö 1-5
Emmaboda IS - Örsjö IF 3-4
Lessebo GoIF - Lindås/Långasjö 4-4
Örsjö IF - Johansfors IF 4-2
Emmaboda IS - Lessebo GoIF 2-5

Lindås/Långsjö    4  3 1 0  22-7 10p
Lessebo               4   3 1 0  22-8 10p
..............................................................
Örsjö                   4   2 0 2  9-23   6p
Emmaboda          4   1 0 3  13-13 3p
Johansfors          4   0 0 4   5-19  0p

Inga kommentarer: