onsdag, december 29, 2010

Bajen nollade Villa på Zinken

Efter tre raka förluster kom äntligen en seger för Hammarby när man i gårkväll mötte Villa Lidköping hemma. Ett Villa som man för en vecka sedan förlorade på bortais med klara 3-8. I går gjorde Hammarby lika många mål men höll nollan och vann således matchen med 3-0. Hammarby fick en smakstart med två mål direkt i början av matchen. Patrik Nilsson fick första Hammarbychansen i den 5 minuten. Ett skott som parerades av Villas målvakt, men rätt spelare, Stefan Erixon, fick tag i returen och satte säkert bollen i mål. Patrik Nilsson ordnade en hörna i tolfte minuten. Den klappade han själv in med ett skott mot Villas vänstra kryss. Hammarby var det bästa laget under första halveken men Villa låg hela tiden och lurpassade men Bajens försvar spelade klockrent och målvakten Patrik Hedberg gjorde ett par fina räddningar de gånger Villa kom igenom. Stundtals var matchen så jämn att det verkade som om inget lag lyckades komma över mittlinjen med kontroll på bollen. Hammarbys uppbyggnadsspel, med mycket tillbakaspel verkade dock fungera bra. Villa kom bara inte åt bollen. Att Hammarby sedan inte skapade särskilt mycket framåt gjorde liksom ingenting. Så länge Villa inte skapade chanser eller mål så var det ingen fara på taket. I går var det vinsten som var viktigast och inte spelet.

Men matchen avgjordes definitivt i den 83 minuten då Rickard Koch la fram en underbar passning till Patrik Nilsson, och ensam med en målvakt missar sällan Nilsson. Det var en lättnad när bollen slank in och 3-0 var ett faktum och som också blev slutresultat.

Efter förlusten i Haparanda vände alltså Bajen på steken nu ock fick återigen jubla i sitt omklädningsrum efter matchen. Det var en viktig seger, dels att återigen få jubla men också att besegra en av toppkonkurrenterna igen. Det visar att man är tillbaka på banan igen och det är viktigt att få energi nu när det är så tätt mellan matcherna. Redan i morgon är det återigen repris på SM-finalen i då Bollnäs gästar Zinkensdamm och på söndag den andra januari är det bortamatch i Vetlanda.