lördag, december 25, 2010

Bandyredovisningar

Jag har två bandymatcher att redovisa som spelades strax innan jul. Vi börjar med Sandvilken- Vetlanda som spelades i måndags den 21 december. Det blev en jämn match där Sandviken tillslut vann med 8-6 men Vetlanda pressade serieledarna och ledde med 2-4 i paus. Men i andra satte SAIK ordentligt fart och hade vänt matchen på den första kvarten av andra till en 5-4 ledning Men Vetlanda gav inte upp utan vände matchen på nytt med två mål på raken och då stod klockan på 67minuter. Sandviken kvitterade till 6-6 sex minuter senare i den 72 minuten och med endast tre minuter kvar av matchen gör Christoffer Edlund 7-6 till hemmalaget. Efter det orkade inte VBK komma tillbaka utan Sandviken gör ytterligare ett mål på övertid och fastställer slutresultatet till 8-6 som även innebär Sandvikens 100 mål i elitserien. För Sandviken gör Christoffer Edlund tre mål och Daniel Eriksson och Daniel Berlin gör två stycken vardera. För Vetlanda gör Fredrik Rinaldo två stycken.

Mer om matchen
Sandvikens hemsida
Sandviken- Vetlanda
Vetlandas hemsida

På ABB Arena Syd i Västerås skrällde bortalaget Kungälv när man i tisdags slog i Västerås SK med 2-4 efter 1-3 i paus. VSK:s Jonas Nilsson gav hemmalaget ledningen med 1-0 när bara en minut och 22 sekunder spelats. Kungälv vände matchen i den första halvleken och gick till halvtidsvila med en 3-1-ledning. I andra halvlek stod matchen och vägde och spänningen blev ännu större i den 68minuten då Michael Carlsson reducerar till 2-3 på en hörnretur. Men närmare än så kom inte VSK utan Kungälv kunde definitivt avgöra på den andra övertidsminuten. Vi fick se sex mål sammanlagt med sex olika målskyttar.