fredag, december 31, 2010

Gårdagens bandymatcher

Sirius grep sista chansen att haka på kampen om en slutspelsplats. 7-3 efter 4-2 i paus hemma mot ett HaparandaTornio som var slitet efter att ha spelat sin tredje match på fem dagar. Matchens tongivande spelare, hemmalagets Christian Mickelsson,  inledde målskyttet efter 5 minuter. Han skulle göra ytterligare tre mål i matchen. Men matchavgörande var 5-2 målet signerad av Andreas Eskhult i den 59 minuten. Kalle Spjuth gjorde två mål för Sirius.

Mer om matchen:
Siriushemsida:
Sirius- Haparanda

Vetlanda är tillbaka på slutspelsplats efter en bra spurt i bortamatchen mot Västerås SK, 2-2 en bit in i andra halvlek blev 2-5 när domaren blåste av matchen. Ett mål fick vi se i den första halvleken och det var VSK som tog ledningen genom Anders Bruun i den 40 minuten. Vetlanda avgjorde under de sista 20 minuterna. Då hade VSK:s Tobias Holmberg kvitterat till 2-2. Tim Persson satte 2-3 och Patrik Gustafsson 2-4 (straff). Den senare punkterade sedan matchen med ett hörnmål. Patrik Gustafsson gjorde alltså två mål för Vetlanda.

Västerås hemsida
Västerås- Vetlanda
Vetlandas hemsida

Västderbyt i Vänersborg mellan hemmalaget och Kungälv vanns av Vänersborg som tog en viktig seger med 5-3 efter 3-1 i paus. Viktor Weiselius straffmål som betydde 5-2 i den 74 minuten var det som avgjorde matchen till hemmalagets fördel, det var hans andra mål i matchen. Irrationelle mittfältaren Mikael Olsson spelade en framträdande roll. 24-åringen gjorde både 2-0 och 4-1, det sista efter en soloprestation i den högre skolan.

Vänersborgs hemsida
IFK Vänersborg- Kungälv
Kungälvs hemsida:

Broberg Söderhamn hade inga större problem med Boltic. Efter 3-1 i paus ryckte hemmalaget med två snabba mål i början av andra halvlek och vann matchen tillslut med 7-3. Daniel Jonsson och Stefan Larsson gjorde två mål för Broberg som ligger på fjärde plats i tabellen och är ett av tre lag som står på 20 poäng. För Boltics del är man fast förankrat på sista plats.