fredag, april 24, 2009

Omöjlige Andreas Gustavsson ryckte i sammandraget

Den femte tipsomgången är nu avgjord och den har en klar lysande stjärna på sin himmel och han heter Andreas Gustavsson. Han ledde redan inför denna omgång med tre poäng sammanlagt och han gjorde en riktig imponerande ryck i toppen när han överlägset slog poängrekord för enskild omgång när han kammade hem hela 12 poäng. Efter fantastiska tre trepoängare då han prickade rätt resultat i matcherna Gefle- GAIS, Örebro- Kalmar och Djurgården- Brommapojkarna. Dessutom fick han ytterligare tre en poängare då han hade rätt tecken i matcherna Elfsborg- Malmö, Häcken- Trelleborg och Örgryte- AIK. Sammanlagt har han nu 37 poäng och leder överlägset.

På andra plats kom jag själv men var långt efter Andreas med mina fyra poäng som dessutom var fyra enpoängare. Gefle- GAIS, Örgryte- AIK, Örebro- Kalmar och Djurgården- Brommapojkarna. Inte så mycket att orda om min egen insats mer än att jag knappade in en poäng på Mattias på andra platsen. Sammanlagt har jag nu 20 poäng och ligger trea.

Mattias tappade mark på serieledaren Andreas då han inte hade någon speciell lyckad omgång med endast tre poäng inspelade och det var rätt tecken i matchen Örgryte- AIK. Annars lyckades han allltså kamma noll poäng i övriga sju matcher. Det ger en andra plats till Mattias med 25 poäng.

Daniel hade heller ingen lyckad omgång med bara två poäng och de tecknen han prickade in var Elfsborg- Malmö och Örgryte- AIK. Det är bara att liksom övriga att komma igen i kommande omgångar. Sammanlagt har Daniel nu 14 poäng. och ligger fyra.

Mats kom sist i denna omgång med endast en poäng. Men han gav oss andra ett handikapp då han missade att tippa de två första matcherna som således gav noll poäng. Resten gick inte så mycket bättre då endast Örebro- Kalmar prickades rätt tecken in. Hans enda poäng gör att han fortfarande ligger sist med 11 poäng.

Här kommer tabellerna som gäller först omgång fem och sedan sammanlagt. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng.

Andreas Gustavsson, 5, 3, 3, 12p
Nicke Grozdanovski 5, 0, 4, 4p
Mattias Karlsson, 5, 1, 0, 3p
Daniel Grozdanovski, 5, 0, 2, 2p
Mats Karlsson, 5, 0,1, 1p

Andreas Gustavsson, 5, 8, 13, 37p
-------------------------------------
Mattias Karlsson, 5, 4, 13, 25p
Nicke Grozdanovski, 5, 3, 10, 20p
Daniel Grozdanovski, 5, 1, 11, 14p
Mats Karlsson 4, 0, 11, 11p

Inga kommentarer: