onsdag, april 01, 2009

Ny äktenskapslag en stor framgång

Vänsterpartiet stödjer förslaget om en könsneutral äktenskapslag som antogs av riksdagen i dag. Från och med den 1 maj 2009 kommer samma regler gälla för alla par, oavsett sexuell läggning. Därigenom försvinner en av de sista lagarna som diskriminerar homo- och bisexuella.

- Detta är en glädjens dag! Vänsterpartiet har jobbat hårt med den här frågan sedan 70-talet. Nu kommer samkönade par äntligen kunna gifta sig, säger Lars Ohly.
Det enda smolket i glädjebägaren är att svenska kyrkan och de andra trossamfunden kommer att få välja om de vill viga samkönade par eller inte.

- För mig och vänsterpartiet är den nya lagen en stor framgång och ett steg på vägen till ett samhälle där ingen diskrimineras på grund av sin sexuella läggning. Nästa steg blir att se till att ingen vigselförrättare får välja bort samkönade par, säger LiseLotte Olsson, riksdagsledamot (v) civilutskottet.

2 kommentarer:

Mats sa...

Satt och retade mig på alla korkade Kristdemokrater som snackade skit i riksdagen igår, dessutom stod faktafelen som spön i backen.

Nicke Grozdanovski sa...

Förhoppningsvis är de borta efter nästa års val. Ingen kommer att sakna KD