lördag, april 18, 2009

Hur går tankarna?

Lite sunda och viktiga tankar från min partikamrat Gun Mälberg:

När klyftorna mellan arbetare och direktörer ökar, borde det naturliga vara att vi vänder oss till ett mer socialistiskt tänkande.

Att dela resurserna mer rättvist, se till att fler får del av kakan.
Staten har i många länder fått gå in och stöttat inte bara bilindustrin utan även banker. Banken i sin tur (lånar ) mina pengar utan ränta, spekulerar, leker och förvaltar dom dessutom uselt. Nazisterna är på frammarsch, är minnet verkligen så kort? Vad är det för samhälle vi vill ha? Varför är man inte lika rädd för extrema högerkrafter som för vänstern, glöm inte bort att vi är ett alternativ, ett mycket bra alternativ.

Den senaste undersökningen gav vid handen att det alliansen ökade lika mycket som vänsterkanten minskade, det betyder att Sd får en vågmästarroll och det skulle vara mycket olyckligt.

När vi nu sitter med facit i hand och ser vad ett kapitalistiskt tänkande leder till, borde vi då inte ta oss en funderare och undra vart vi är på väg. Det kanske finns en annan väg att gå.
Det är dags att vi ställer krav på all de som förvaltar våra pengar. För att sköta mina pengar krävs inte bara ekonomiskt ansvar utan som sagt ett högt moraliskt ansvarstagande.


Gun Mälberg (V), Broakulla

Inga kommentarer: