söndag, april 26, 2009

De moderata gubbarna tar för sig

Att moderater inte hymlar om att de gillar kapitalism och pengar är ingen nyhet och att manliga moderater gärna ta för sig av kakan är heller ingen nyhet. Men det är ändå bra att få det man vet nerprintad på papper. På politikerbloggen kan man i dag läsa att de 10 bäst betalda kommunstyrelseordförande i landet är moderater och givetvis är det de manliga som toppar den listan.

Enligt bloggens genomgång av samtliga kommunstyrelseordförande i landet så ligger genomsnittet på 47000:-. Snittet på enbart moderatstyrda kommuner ligger på 53000:- Alltså en skillnad på 6000:-

Lars Ingvar Ljungman (m) från Vellinge utanför Malmö har lyckats få en lön på 104 000:- och är den mest avlönade kommunpolitikern i Sverige. Men där har man å andra sidan ingen stor offentlig verksamhet att lägga pengar på eftersom det mesta där är privatiserat, då kan man lika gärna lägga det i sin egen plånbok. Är det därför moderater så ivrigt förespråkar att offentlig kommunal verksamhet ska ut på entreprenad och konkurrensutsättas?




Hipp Hipp gänget har gjort en roligt sketch om förhållandet i Vellinge :-)

De 10 högsta avlönade Kommunstyrelse ordföranderna, samtliga moderater.

Lars-Ingvar Ljungman, Vellinge, 104 000
Sten Nordin, Stockholm, 103 950
Erik Langby, Nacka 82 685
Lars-Erik Salminen, Solna, 81 900
Paul Lindquist, Lidingö, 73 500
Gunnar Oom, Danderyd, 71 170
Peter Carpelan, Ekerö, 70 894
Torbjörn Rosdah, Sollentuna, 70 850
Gilbert de Wendel, Haninge, 68 594
Thomas Håkansson, Lomma, 67 867

Läs mer:

Politikerbloggen

4 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Kul lista, om än deprimerande. Det bästa med den är att den säger en hel del om hur moderatertycker allmänna medel ska användas.

Björn Nilsson sa...

Stackars Nordin i Stockholm som bara skall komma tvåa efter en liten förortspajsare utanför Malmö! Annars är det intressant att ersättningsnivån faller med tiotals procent så fort man kommer till Stockholms grannkommuner som Ekerö, Solna eller Nacka. Nacka är väl för övrigt notoriskt för att ha gjort sig av med så mycket offentlig verksamhet som det går att göra sig av med. Nacka är blandning av landsbygd och stad, Ekerö mest landsbygd och Solna mest stad, så om man skall se ett mönster här är det att moderater har en jäkla förmåga att plocka pengar av det offentliga var de än dyker upp.

jörgen sa...

HEJ NICKE din gamle v-kompis,,bra skrivet komm du ihåg videbacken ulrik du o jag kul minne.hoppas allt är bra med dig ,, tyvärr håller ja inte med dig i allsvenskan--KALMAR FF ÄR LAGET,,,jodå dekommer igen det tar tid att bygga nytt.GE NU HÖGERKRAFTERNA VAD DE TÅL...

Nicke Grozdanovski sa...

Moderater är duktiga på det.. den ligan leder de med bravur. Synd bara att många av arbetarörelsens företrädare försöker efterlikna de numera. Men de kan inte efterlikna originalet lika lite som "De nya moderaterna" försöker bedriva vänsterpolitik.

Tjena Jörgen.. Hoppas allt är bra med dig. Jo visst minns jag den tiden med glädje.:-)