lördag, april 25, 2009

Davies skickade Bajen vidare i Svenska cupen

I dag spelades den tredje omgången av Svenska cupen och för Bajens del var det match borta mot superettalaget Åtvidaberg FF. Ett Gammalt klassiskt lag som hade sin storhetstid på sjuttitalet då man t o m spelade ute i Europa och som har många anhängare.

Det blev en ganska tät match där Åtvidaberg inte gav Bajen någon lätt eftemiddag. Hammarby som hade glädjande nog Rami Shaaban tillbaka i målet efter knäskadan han ådrog sig förra sommaren. Han gjorde en godkänd debut. Några andra förändringar mot Göteborgs matchen hade också Tony Gustavsson aviserat innan avspark. Maic Sema var tillbaka i startelvan på mitten tillsammans med Carlos Gaete och Harris Laitinen. På topp fick Freddy Söderberg chansen från start.

Hammarby hade boll innehavet under stora delar av första halvlek men hade förbaskat svårt att komma igenom östgötarnas försvar så det stod 0-0 i halvtid. Men det var Hammarby som tog ledingen i den 52 minuten genom Nathan Paulses fina nick efter ett inlägg från Emil Johansson. Efter målet så kändes det bra och man trodde att Hammarby skulle hålla undan även om Åtvidaberg stack upp i några möjligheter. Chanser fanns för 2-0 mål men skärpan framför mål saknades. Istället kom 1-1 på en frispark i den 82 minuten genom Jesper Arvidsson. Bollen tar i stolpen och i ryggen på Shaaban och lite oturligt in i mål. Matchen går till förläning efter 1-1.

10 minuter in i den första förlängingskvarten gör hemmalaget 2-1 och nu kändes det väldigt tungt. Målskytt Robert Walker som får gå igenom ett alldeles för passivt Bajenförsvar och stänker in bollen från nära håll. Men kvitteringen skulle komma och det i den tredje minuten av andra förlängningskvarten och det var Charlie Davies som hade kommit in strax före matchslut och han utnyttjar när två Åtvidabergs backar springer i hop och sätter mot mål där han snyggt avslutar till 2-2. Nu är det Hammarby för hela slanten och det tredje målet hängde i luften och det skulle komma men det dröjde till den absoluta sista sekunden av förlängingen då Davies på nytt gör mål. Emil slår en frispark långt utifrån. Efter nickduellen dimper bollen ner framför Davies som helt ren kan sätta segermålet.

Ja det blev alltså avancemang för Hammarby i Svenska cupen men det var ingen stor match man gör men ändå starkt att vända i sista kvarten. Nu väntar lottning i morgon då vi vet vilka vi för möta i nästa omgång av den cup som Bajen aldrig har vunnit. Kanske äntligen dags i år.