torsdag, april 16, 2009

En poängfattig omgång ger delad ledning sammanlagt

Den tredje omgången av Tipsmästerskapet var en poängfattig historia där Daniel Grozdanovski var den som vann med fem poäng. Det mycket beroende på att han fick in omgångens enda tre poängare då Mendes kvitterade till 1-1 i den 89 minuten för sitt Kalmar gav han också Danne sin första trea. Hans två andra poäng kom i matcherna Helsingborg- Hammarby och Örgryte- Örebro. Fem poäng gör att Daniel närmar sig toppen med sina nio poäng.

På andra plats kom Mattias Karlsson som prickade in fyra poäng och det var en poängare han samlade på sig. Han är stabil med sina ettor eftersom han i omgång två prickade in fem en poängare. De matcherna han prickade in rätt tecken i denna omgång var matcherna Djurgården- Gefle, Helsingborg- Hammarby, Örgryte- Örebro och Trelleborg- GAIS. De här fyra poängen gör att han går upp i delad ledning poängmässigt men ligger tvåa sammanlagt eftersom han har färre trepoängare än ledaren. Mattias har sammanlagt 16 poäng.

Andreas Gustavsson kom på delad tredje plats med bara tre poäng och de kan jämföras med nio i förra omgången. Tre en poängare blev det i matcherna Djurgården- Gefle, Helsingborg- Hammarby och Trelleborg- GAIS. Trots detta så behåller Anderas ledningen sammanlagt dock med samma poäng som Mattias nämligen 16 men då han har fler treor så ger det en ledning.

Mats Arbring kom in först i andra omgången och har alltså missat en omgång men har ändå inte börjat bra. Han fick tre poäng i denna omgång och de var en mer än hans första. Det ger med andra ord fem poäng sammanlagt och sista platsen. Men han lär inte nedslås av detta utan kommer säkerligen igen. Matcherna han prickade in var Djurgården- Gefle, Helsingborg- Hammarby och Örgryte- Örebro.


För min egen del var detta en bedrövlig omgång. Endast två poäng fick jag in. Dock kan jag glädjas med att jag var den enda som lyckades pricka in Malmö segern borta mot AIK. Men för övrigt var det väldigt dystert. Den andra matchen jag prickade in var Djurgården- Gefle. Mina två poäng ger sammanlagt 12 poäng och det ger en tredje plats och tappad mark till toppduon.

Här kommer tabellerna som gäller först omgång tre och sedan sammanlagt. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng.

Daniel Grozdanovski 3, 1, 2, 5p
Mattias Karlsson 3, 0, 4, 4p
Andreas Gustavsson 3, 0, 3, 3p,
Mats Arbring 3, 0, 3, 3p
Nicke Grozdanovski 3, 0, 2, 2p

Andreas Gustavsson 3, 3, 7, 16p
----------------------------------
Mattias Karlsson 3, 2, 10, 16p
Nicke Grozdanovski 3, 2, 6, 12p
Daniel Grozdanovski 3, 1, 6, 9p
Mats Arbring 2, 0, 5, 5p

Inga kommentarer: